Headlines News :
Home » , » Papanikolau "Zvezda u usponu"

Papanikolau "Zvezda u usponu"

Written By maxtv on среда, 1. мај 2013. | 13:44


Kostas Papanikolau, košarkaš Olimpijakosa, dobitnik je nagrade "Zvezda u usponu" koju tradicionalno dodeljuje Evroliga. Papanikolau je ove sezone postizao devet poena u elitnom takmičenju, a bio je deo ekipe koja se okitila titulom šampiona Evrope.
Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau dobitnik je prestižne nagrade Evrolige "Zvezda u usponu", koja se svake godine dodeljuje najtalentovanijem mladom igraču.
Papanikolau.jpg
Papanikolau je trijumfovao ispred krilnog centra Reala Nikole Mirotića, a u konkurenciji su bili košarkaš Lijetuvos Ritasa Nemanja Nedović i centar Partizana Dejan Musli.
Pored Muslija, za ovu prestižnu nagradu bili su nominovani i Francuz Leo Vesterman, kao i Amerikanac Dru Gordon koji je u toku sezone napustio crno-bele i prešao u redove italijanskog Sasarija.
Papanikolau je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno postizao devet poena, 4.5 skoka i 1.4 asistencije.
Pre njega nagradu su dobijali Erazem Lorbek (2005), Andrea Barnjani (2006), Rudi Fernadez (2007), Danilo Galinari (2008), Novica Veličković (2009), Riki Rubio (2010) i Nikola Mirotić (2011, 2012).
Nagrada "Zvezda u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige koji će biti održan od 10. do 12. maja u Londonu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger