Headlines News :
Home » , » Šabački košarkaši bez ijednog poraza

Šabački košarkaši bez ijednog poraza

Written By maxtv on среда, 1. мај 2013. | 13:08


Šabački košarkaši ovogodišnje prvenstvo obeležili su ne samo ulaskom u viši rang takmičenja nego i nesvakidašnjim rekordom: pobedili su u svih 38 utakmica koje su odigrali.
Šapčani su imali mnogo razloga da proslave ulazak svog košarkaškog kluba u  saveznu ligu. To je kruna prvenstva koje će se pamtiti: u svih 38 susreta odneli su pobedu.
kosarkasi u Sapcu 1 nn.jpg
Za osvojeno prvo mesto ostaće im pehar i medalje, a u analima srpske košarke mnogo više: u svih 26 prvenstvenih i 12 prijateljskih utakmica za njih je važila samo pobeda.
"Najveći rezultat je bio 78 razlike ovde a najmanji 4 u Priboju",  podsetio je Aleksandar Ivanović, kapiten OKK  Šabac. "Ne znam šta je ključ neka hemija se sastavila ovde."

Košarkaš Milan Miljković kaže da je ceo tim odlučio da da sve od sebe: "Odlučili smo da ostavimo srce na terenu i damo maksimum, pa šta nam bog da. To se ispostavilo kao uspešan pogodak i ostvarili smo ono što niko nije uradio i svima nam je drago."
kosarkasi u Sapcu 2 nn.jpg
Uspeh im je, dodaju,  još veći jer  ga je  ostvarila  ekipa čiji je prosek 21 godina i koju čine uglavnom šabački igrači.
"I talenat i rad i druženje", naglašava Predrag Mušicki, trener OKK Šabac. "Nikad lakše, nikad lepše u šabačkoj košarci nego ove godine. Ja sam tu od 2005. kad smo krenuli od betona."
Atmosfera nikad nije bila bolja, slažu se i košarkaši i navijači.
Miloš Petronijević, komesar takmičenja KSS, naglasio je  da u srpskoj košarci niko nije uspeo da zabeleži sve pobede kao gost i domaćin u poslednjih  deset godina.
Jedino ko im je, kažu košarkaši, po elanu i želji najviše parirao bila je šabačka publika. Gledalaca je sa svakom utakmicom bilo sve više, hala je bila ispunjena, a rekord po posetama veći od rezultata. Zato uz protivnike u prvoligaškom  rangu,  duel ponovo zakazuju i ekipi sa tribina.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger