Headlines News :
Home » , » Srpski padobranac trenutno peti

Srpski padobranac trenutno peti

Written By maxtv on петак, 19. април 2013. | 11:12


Posle prvog dana šampionata sveta u padobranskim skokovima u kalifornijskom gradiću Lodiju, jedini predstavnik Srbije, Aleksandar Cvetković zauzima peto mesto nakon osam rundi skokova.
Cvetković je rano jutros rekao agenciji Beta da ako se nešto nepredvidivo ne desi, ima šanse za neku od medalja.
Padobranci-Srbije-2.jpg
"Preostale su još dve serije skokova, sve je u igri i sve je otvoreno, odlučuju nijanse i sportska sreća. Uz jak vetar i nepovoljne vremenske prilike koje nam baš i ne idu na ruku, nije nemoguće da neko od favorita bude neprijatno iznenađen", rekao je Cvetković.
On je član tima "1991" koji čine padobranci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije, koji su ekipu nazvali po godini u kojoj su poslednji put zajedno skakali.
Pored ekipe "1991", na svetskom padobranskom šampionatu učestvuje još deset timova iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Brazila, Danske, Urugvaja i Čilea.
Posle prvog dana takmičenja, vodeću poziciju zauzima američki nacionalni tim koji predvodi višestruki svetski šampion Šeril Sterns (Ćeryl Stearns), sledi tim "1991" dok je na trećem mestu reprezentacija Danske.
Padobranci-Srbija.jpg
Sterns, koja je počela da skače kad je imala 17 godina, ostvarila je više od 15.000 skokova a od 1977. je član Zlatnih vitezova (Golden Knights), elitnog američkog vojnog padobranskog tima.
Šampionat sveta u padobranskim skokovima završava se sutra.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger