Headlines News :
Home » , » Preko Nieminena do polufinala

Preko Nieminena do polufinala

Written By maxtv on петак, 19. април 2013. | 14:44


Najbolji teniser sveta Novak Đoković odmeriće snage sa Fincem Jarkom Nieminenom u meču četvrfinala Mastersa u Monte Karlu. Meč je na programu oko 15.30, a u prethodna četiri susreta naš as je slavio tri puta i pretrpeo jedan poraz.
Novak Đoković igra danas meč četvrtfinala turnira u Monte Karlu protiv Jarka Nieminena. Meč bi trebalo da počne oko 15.30. Očekuje se da Đoković popravi igru i dobije meč lakše nego prethodna dva koja je igrao u gradu u kome živi.
Djokovic.jpg
Meč našeg tenisera i finskog veterana bi trebalo da počne oko 15.30, pošto su pre tog na programu još tri meča - Conga igra sa Vavrinkom, zatim se sastaju Nadal i Dimitrov, a potom na teren izlaze Fonjini i Gaske.
Tridesetjednogodišnji Nieminen je trenutno na 49. mestu ATP liste. U dosadašnjoj karijeri osvojio je dva turnira (Oklend 2006. i Sidnej 2012), a igrao je još deset finala.
U tekućoj sezoni levoruki Finac najviše je dogurao u Monpeljeu, gde je stigao do polufinala. Zanimljivo je da je na ovogodišnjem turniru već igrao i izbacio jednog našeg tenisera - Viktora Troickog u prvom kolu.
Đoković i Nieminen do sada su odmerili snage četiri puta, a skor je 3-1 u korist našeg tenisera. Godine 2006. u Sinsinatiju slavio je Novak 7:6, 6:4, kao i naredne godine u Hamburgu (7:5, 4:6, 6:4), a onda je Finac pobedio Đokovića 2009. u Sidneju (6:4, 7:6). U poslednjem meču, u Bazelu 2010. godine, Đoković je pobedio sa 6:4, 7:6. 
Novak na ovom turniru za sada ne pruža najbolje partije i muči se da pronađe svoju prepoznatljivu igru. U oba prethodna duela, protiv Južnog i Monaka, gubio je prvi set da bi se posle, teškom mukom, vraćao i nekako rešavao meč u svoju korist. Naravno, veliki uticaj na to ima i skočni zglob koji očigledno nije potpuno oporavljen . U igri svetskog broja jedan primetan je strah i velika pažnja da se povreda ne obnovi.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger