Headlines News :
Home » , » Zaplenjena oprema AK Vojvodina

Zaplenjena oprema AK Vojvodina

Written By maxtv on петак, 22. фебруар 2013. | 19:59


Sudski izvršitelji zaplenili su opremu Atletskog kluba Vojvodina zbog neizmirenih dugova nastalih prilikom organizacije Evropskog juniorskog prvenstva u atletici koje je održano 2009. godine u Novom Sadu.
Naime, dug od 17 miliona dinara je nastao nakon što preduzeće "EP 2009″, osnovano radi realizacije prvenstva, nije isplatilo deo honorara i nije izmirilo druge obaveze prema svima angažovanima na tom takmičenju.
vojvodina1.jpg
Prema rečima direktora AK Vojvodina Stevana Zorića, koji je nekada bio i direktor EP 2009, organizacioni odbor prvenstva je odobrio budžet od 154 miliona dinara za realizaciju takmičenja.
"Prema ugovoru, prvenstvo su finansirali Republika, Pokrajina i Grad, uz sponzore. Mi smo uspeli da uštedimo 25 miliona dinara, ali ostali smo dužni 17 miliona zbog neispunjenih obaveza sponzora i zato što Grad nije uplatio dogovorenih 5 miliona dinara za takmičenje. Nakon prvenstva klubu Vojvodina pripala je atletaska oprema, koja je danas zaplenjena i procenjena na veoma niske iznose", tvrdi Zorić.
Kako saznajemo, sudski izvršitelj je veliki sunđer koji se koristi za skokove sa motkom procenio na 708.000 dinara, a sunđer za skok u vis 277.000 dinara. U AK Vojvodina tvrde da je ta procena daleko od realne i da prava vrednost sunđera za skok s motkom iznosi 28.000 evra, a za skok u vis 14.000 evra. Zaplenjenu opremu sudski izvršitelj bi trebalo da da poveriocima na čuvanje do prve javne licitacije.
"Mislim da je potrebno da se postigne dogovor između institucija i da se reši ovaj problem, da se izmire dugovi i da se nama vrati oprema. Mi ćemo angažovati naše pravne zastupnike i žalićemo se na procenu nadležnih o vrednosti opreme a, pravo da vam kažem, ne znam ni ko bi je i po toj ceni kupio", priča Zorić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger