Headlines News :
Home » , » Tači pisao Blateru: Neprihvatljivo...

Tači pisao Blateru: Neprihvatljivo...

Written By maxtv on петак, 22. фебруар 2013. | 13:14


Igranje prijateljskih utakmica bez državnih simbola je neprihvatljivo za Kosovo, poručio je kosovski premijer Hašim Tači šefu FIFA Sepu Blateru. Blater se sastao sa predsednikom kosovskog saveza Fadiljom Vokrijem. Nastavak razgovora o "kosovskom slučaju" 22. marta.
Igranje fudbalskih utakmica bez državnih simbola neprihvatljivo je za Kosovo i vladu Kosova, navodi se u pismu koje je kosovski premijer Hašim Tači uputio predsedniku FIFA Sepu Blateru. To pismo je u sedište Svetske fudbalske federacije odneo Fadilj Vokri.
Taci.jpg
"Modaliteti za odigravanje prijateljskih mečeva su neprihvatljivi za Kosovo... Kosovo nikada neće tražiti od Srbije dozvolu za odigravanje fudbalskih mečeva", navodi se u Tačijevom pismu.
FIFA je, pak, saopštila da se potpredsednik te organozacije Sener Eržik sastao sa Vokrijem i Fazilom Berišom u Cirihu, kojima je rekao da, po Statutu FIFA, članstvo u toj organizaciji može zatražiti samo savez koji je zadužen za organizovanje i nadgledanje fudbala u državi.
"Pojam država odnosi se na nezavisnu i međunarodno priznatu državu", navodi se u saopštenju FIFA.
Kosovski mediji navode da se Tačijeva vlada ne slaže sa idejom FIFA da Kosovu, osim A selekciji, dozvoli igranje prijateljskih utakmica, ali bez državnih simbola. Ukoliko bi želeli da mečeve igraju na Kosovu, morali bi da zatraže dozvolu Srbije.
Takav plan Svetske fudbalske organizacije je već ranije "stavljen na led".
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger