Headlines News :
Home » , » Samouvereno do najboljih rezultata

Samouvereno do najboljih rezultata

Written By maxtv on четвртак, 21. фебруар 2013. | 10:59



Najbolji srpski atletičari takmičiće se predstojećeg vikenda na Balkanskom prventsvu u dvorani u Istanbulu, a desetobojac Mihail Dudaš poručio je da pun samopouzdanja kreće na ovo takmičenje.
Dudaš će na Balkanijadi učestvovati u dve disciplini - u skoku motkom i trci na 60 metara s preponama.
Mihail-Dudas-London....jpg
Veliki potencijal Dudaš je pokazao na OI u Londonu
"Ambicije na Balkanskom prvenstvu su mi da u obe discipline postavim svoj najbolji rezultat ove sezone. Mislim da sam potpuno spreman da istrčim ispod 6.95 sekundi, a u skoku motkom želim da priđem što bliže visini od pet metara", istakao je Dudaš.
Zanimljivo je da je Dudašev rezultat u desetoboju najbolji na Balkanu svih vremena.
"Drago mi je što imam najbolji rezultat u desetoboju, ali se neću na tome zadržavati. U Istanbulu ću se takmičiti protiv atletičara koji se bave isključivo i samo tim disciplinama, a ne višebojem. Tu je konkurencija, naravno, jača, ali ću se boriti koliko god mogu", naglasio je Dudaš.
Vrlo brzo posle Istanbula, Dudaša i ostale naše najbolje atletičare očekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Geteborgu.
"Na žalost, u Istanbulu neću moći da odmerim snage sa takmičarima protiv kojih ću se boriti na Evropskom prvenstvu u Geteborgu u sedmoboju. Po završetku Balkanskog prvenstva, ostaću još nekoliko dana u Istanbulu, a potom direktno idemo u Geteborg, gde ćemo odraditi finalne pripreme", rekao je srpski desetobojac.
Dudaš je proteklog vikenda na dvoranskom prvenstvu Srbije ostvario dvostruku pobedu, što mu je poslužilo kao prava priprema za ono što ga čeka u Istanbulu.
"Sa prvenstva Srbije nosim veliko samopouzdanje. Pobede na 60 metara prepone i skoku u dalj, kao i odličan rezultat u bacanju kugle, pokazuju da sam dobro trenirao. Sada sa sigurnošću mogu da kažem da sam spreman i da ću u Geteborgu napasti dobar rezultat" istakao je Dudaš.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger