Headlines News :
Home » , » Zvezda nišani London

Zvezda nišani London

Written By maxtv on четвртак, 21. фебруар 2013. | 16:40


Juniori Zvezde kreću u borbu za plasman na završni turnir košarkaške Evrolige. Crveno-beli su domaćini kvalifikacionog turnira koji je na programu u petak, subotu i nedelju. U A grupi su još Trevizo, Alba i Mega Vizura, dok Grupu B čine Partizan, Insep, Prag i Cedevita. Samo će pobednik ostvariti plasman u London.
Trener juniora Crvene zvezde Slobodan Klipa rekao je da će taj klub predstojeći valifikacioni turnir za Evroligu iskoristiti da proveri koliko su napredovali njegovi mladi košarkaši.
Zvezda-Klipa-KZN1.jpg
"Imam mnogo iskustva, pošto dugo radim sa mlađim kategorijama. Veoma je značajno izboriti plasman na završni turnir Evrolige, jer tamo možete da vidite način rada drugih klubova i kvalitet igrača. Cilj je da proverimo potencijal i kvalitet naših igrača, pošto će iz ove generacije mnogi od njih igrati u seniorskom timu", rekao je Klipa na konferenciji za novinare u Beogradu.
Crvena zvezda je domaćin kvalifikacionog turnira i utakmice će se igrati u dvoranama Basket siti i Basket lend.
U Grupi A igraju Crvena zvezda, Trevizo, Alba i Mega Vizura, dok Grupu B čine Partizan, Insep, Prag i Cedevita.
Klipa smatra da će u polufinalu Grupe A igrati njegov tim i Mega, pošto su Alba i Trevizo, "kvalitetom ispod beogradskih ekipa".
Zvezda-Klipa-KZN2.jpg
Košarkaši Crvene zvezde Nikola Rebić i Marko Tejić rekli su da neće imati lak posao na turniru, ali da crveno-beli žele dobro da odigraju i plasiraju se na završni turnir u Londonu.
Zvezda će sutra od 9.30 u prvom kolu u Basket sitiju igrati protiv Albe, dok dva sata kasnije počinje duel Insep - Cedevita. U Basket lendu, od 9.30 počinje meč Trevizo - Mega, a od 11.30 igraju Partizan i Prag.
Zvezda-Klipa-KZN3.jpg
Od 18 sati sutra počinje drugo kolo, Zvezda igra protiv Treviza, a u isto vreme sastaju se Alba i Mega Vizura. Od 20 sati igraju Partizan i Cedevita, kao i Prag i Insep.
U subotu od 9.30 na programu su utakmice Zvezda-Mega i Alba-Trevizo, dok od 11.30 igraju Cedevita-Prag i Partizan-Insep. Od 18 i 20 sati igraju se polufinalne utakmice, a finale je na programu u nedelju od 14.15.
Pobednik turnira plasiraće se na završni turnir Evrolige, koji se od 9. do 12. maja igra u Londonu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger