Headlines News :
Home » , » Čelsi se provukao, Liverpul nije

Čelsi se provukao, Liverpul nije

Written By maxtv on четвртак, 21. фебруар 2013. | 23:16


Čelsi se golom Azara u poslednjim sekundama meča plasirao u osminu finala. Liverpul bio na pragu preokreta, ali ipak je eliminisan od Zenita. Napoli se ponovo obrukao protiv Viktorije, Atletiku malo gol Falkaa protiv Rubina. Nemanja Matić strelac u pobedi Benfike nad Bajerom
Rervanši Lige Evrope počeli su ispadanjem favorta. Akipa madridskog Atletika pobedila je u Kazanju Rubin sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča. Jedini strelac na utakmici bio je Falkao u 84. minutu. Tako je aktuelni šampion Lige Evrope eliminisan iz ovog takmičenja.
Izgleda da je Liga Evrope takmičenje po meri Intera, kome u seriji A ne cvetaju ruže. Posle pobede u prvom meču protiv Kluža, Inter je i na gostovanju nezgodnoj rumunskoj ekipi samo potvrdio kvalitet . Sa dva gola Guarina i jednog Benasija italijanski tim je trijumfovao sa 3:0.
Kluz-Inter.jpg
Interu prija Liga Evrope
Bazel se takođe bez veće muke plasirao u osmini finala Lige Evrope. Na gostovanju u Dnjepru bilo je 1:1, što je bilo dovoljno švajcarskom timu, koji je prvi meč dobio sa 2:0, da se plasira dalje. Golove su postigli Seležanjov iz penala u 76. minutu, dok je takođe sa bele tačke izjednačio Šar.
Posle goleade u prvoj utakmici koja je završena sa 3:3, Lacio je pred svojim nacvijačima sigurnom pobedom od 2:0 eliminisao Borusiju iz Menhenglazbaha. Ceo posao oko plasmana u osminu finala Lacio je rešio u prvom poluvremenu golovima Kandareve i Gonzalesa.
Lacio.jpg
Lacio siguran
Ulice Liona bile su poprište krvavog obračuna navijača tog kluba i Totenhema, dok se na terenu vodila prava fudbalska bitka koja je rešena u poslednjem minutu. Lion je sve do samog kraja imao minimalnu prednost i rezultat koji ih vodi dalje. Ipak Pogotkom Dembelea Totenhem je uspeo da izjednači na 1:1 i plasira se u osminu finala.
Samo jedan gol u dva meča bio je dovoljan ekipi Njukasla da eliminiše Metalist. Prvi susret dva tima završen je bez golova, dok je u revanšu, pogotkom Ameobija u 64. minutu, engleski tim osigurao prolaz u osminu finala.
Najbolji meč večeri igrao se na Enfildu gde je Liverpul jurio dva gola zaostatka protiv Zenita. Ruski tim je poveo golom Hulka u 19. minutu i tada se činilo da je pitanje pobednika rešeno. Ipak, Liverpul na na krilima navijača krenuo u preokret.
Luis-Suarez.jpg
Suarez maestralan, Liverpul eliminisan
Prvo je Suarez golom iz slobodnog udarca izjednačio, da bi u samom finišu poluvremena Alen doveo „crvene" u vođstvo. Kada je u 60. minutu Suarez ponovo iz slobodnog udarca postigao gol, činilo se da je preokret na dohvat ruke. Iako je Liverpulu falio još jedan gol, i pored velikog broja propuštenih prilika, „crveni" nisu uspeli da se plasiraju dalje.
Liverpul možda nije imao sreće, ali Čelsi jeste. Na svom terenu, veći deo meča, Čelsi je gubio protiv Sparte minimalnim rezultatom. Taman kada se mislilo da će meč otići u produžetke, u poslednjim trenucima meča, Azar je postigao pobednički gol za „plavce".
Celsi.jpg
Čelsi se provukao
U dvomeču sa Viktorijom Napoli se propisno obrukao. Kavani i drugovi su posle debakla pred svojim navijačima, poraženi i u Plzenju gde je izgubio sa 2:0.
Viktorija-Napoli.jpg
Napoli se obrukao
Benfika je rutinski, sa 2:1, savladala Bajer iz Leverkuzena, i tako je potvrdila prolaz u osminu finala. Drugi gol za Benfiku postigao Nemanja Matić.
Nemanja-Matic.jpg
Mtić strelac za Benfiku
Anži je bez većih problema sačuvao prednost od 3:1 iz prvog meča protiv Hanovera. U revanšu nemački tim je pripretio golom Pinta u 70.minutu, ali Anži je odoleo, a prolaz u narednu rundu potvrdio je Traore u poslenjim sekundama meča.
Fenerbahčeu je bio dovoljan samo jedan gol protiv Bate Borisova da se plasira dalje. Njega je postigao Baroni iz penala u 45. minutu.
Najduži duel igrao se u Bukureštu gde je Steaua slavila protiv Ajaksa posle izvođenja penala. Rumunski tim je uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, i savladao je holandsku ekipu sa 2:0, golovima Latovlevićija i Ćirićesa. Imajući u vidu da je Ajaks istim rezultatom pobedio prvi meč, igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova.
Posle izvođenja penala trijumfovala je rumunska ekipa. Tragičari u holandskoj ekipi bili su Šone i Mojsander koji nisu potigli golove sa bele tačke.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger