Headlines News :
Home » , » Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva

Written By maxtv on недеља, 18. август 2013. | 22:52

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva u Ukrajini od selekcije Španije, nakon produžetaka - 63:65. Najbolji u srpskom timu, u meču koji, čini se, nije pobedio bolji nego srećniji tim, bili su Nikola Rakićević sa 19 poena i Stefan Peno sa deset poena i isto toliko skokova.

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva u Ukrajini od selekcije Španije, nakon produžetaka - 63:65.

Finali duel, kako rezultat sugeriše, je bio vrlo ujednačen i zanimljiv, a pobednika je u velikoj meri odredila sreća.

Srbija je, četiri minuta pre kraja susreta, imala sedam poena prednosti, ali je Španija, sa nekoliko trojki, uspela da se rezulaltatski vrati u meč.

Najbolji u srpskom timu bio je Nikola Rakićević sa 19 poena, dok je Stefan Peno zabeležio dabl-dabl, 10 poena i isto toliko skokova.

Najbolji u ekipi novih prvaka Evrope bio je Rodrigez sa 15 poena i 14 skokova.

Iako je Srbija bolje otvorila susret, Španija je nakon prvih deset minuta imala prednost od jednog koša - 15:17.

U drugoj četvrtini Španci su bili bolji, u jednom trenutku se odlepili i na plus osam poena, ali se naš tim, zahvaljujući promeni u odbrani, ipak brzo vratio. Na kraju prvog dela Srbije je imala i blagu prednost - 33:30.

Egal utakmica, sa oscilacijama sa obe strane, nastavljena je i u trećoj deonici, koja je zahvaljujući većem broju šuterski raspoloženih igrača rezultatski pripala Španiji - 42:45.

Naš tim je najbolje igrao u samoj završnici, kada je Aranitović trojkama, ali i čitav tim sjajnom igrom u odbrani, ponovo vratio prednost. Činilo se da je tim selektora Vanje Guše uspeo da prelomi meč u svoju korist, posebno jer protivnik nije postigao poen gotovo šest minuta.

Onda, kako se obično kaže „ni iz čega", Španija pogađa trojku o tablu, što kao da je dalo dodatnu snagu igračima ove selekcije. Španija je, čak, imala i dva slobodna bacanja za pobedu, ali ih je Rodrigez oba promašio.

U produžecima se ponovo činilo da je Srbija bliža pobedi, ali je ponovo realizacija u napadu bila neadkvatna. Šest sekundi pre kraja, nakon skoka u napadu, Rodrigez je postigao poene koji su njegovom timu doneli trofej prvaka Starog kontinenta.

Bronzanu medalju na šampionatu za košarkaše do 16 godina osvojila je Grčka savladavši Italiju sa 78:50.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger