Headlines News :
Home » , » Ruske atletičarke poljupcem protiv anti-gej zakona

Ruske atletičarke poljupcem protiv anti-gej zakona

Written By maxtv on недеља, 18. август 2013. | 13:21

Dve ruske atletičarke poljubile su se u usta prilikom dodele medalja na Svetskom, u znak protesta zbog novog zakona koji je protiv homoseksualaca.

U pitanju su Ksenija Rižova i Tatjana Firova, koje su bile deo pobedničke ruske štafete na 4x400 metara u Moskvi.

Taj protest došao je samo dan pošto je svetska šampionka u skoku motkom Jelena Isinbajeva rekla da je novinari nisu dobro razumeli kada je navodno podržala novi kontroverzni zakon kojim se zabranjuje širenje „propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima“ maloletnicima.

Isinbajeva se, inače, oglasila pošto su drugi sportisti javno iskazali svoje nezadovoljstvo novim zakonom ili kroz izjave ili na drugi način. Pojedine atletičarke su tim povodom svoje nokte nalakirale u bojama duge.

Pojedini zvaničnici su zbog novog anti-gej zakona čak zatražili bojkot Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Takođe, mnogi su istakli da Isinbajeva više ne bi trebalo da bude ambasador Olimpijskih igara za mlade.

Iz Moskve su poručili da će svim sportistima biti omogućeno da se takmiče u Sočiju bez obzira na njihovo seksualno opredeljenje, ali da će morati da poštuju ruske zakone. Kazne za javno promovisanje homoseksualnosti se kreću od 5.000 rubalja i zatvorske kazne do 15 dana i deportacije.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger