Headlines News :
Home » , » Vaterpolo: Srbija bez medalje

Vaterpolo: Srbija bez medalje

Written By maxtv on уторак, 30. јул 2013. | 22:18

Srbija - Crna Gora 8:9 . Vaterpolo reprezentacija Srbije neće biti u prilici da se bori za jednu od medalja na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Delfini su u dramatičnom meču poraženi od Crne Gore 9:8. "Ajkule" će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Španija - Italija. U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Mađarska.


Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Barseloni, pošto je izgubila od Crne Gore sa 9:8 (2:3, 4:3, 1:2, 2:0).
Veliki rivali odigrali su "tvrd" meč, sa mnogo borbe i tenzija u bazenu, a Crna Gora je bila spretnija u finišu i odnela je veliku pobedu i stvorila sebi šansu da se prvi put bori za medalju na svetskim prvenstvima.
Nikola Janović je doveo Crnogorce u vođstvo, ali je Duško Pijetlović doneo izjednačenje, a onda i Milan Aleksić vođstvo.
Crna Gora je od tada do kraja utakmice samo dva puta prelazila u vođstvo, uključujući i ono konačno.
Srbija je pogađala, a u dva navrata imala je po dva gola prednosti, 4:2 i 6:4, ali je Crna Gora ostala u igri najviše zahvaljujući braći Janović.
Ekipe su na poluvreme otišle sa nerešenim rezultatom, 6:6, a onda je Mlađan Janović postigao svoj treći gol za vođstvo Crne Gore, koje je kratko trajalo, jer je Mitrović sa dva vezana gola doveo Srbiju ponovo u vođstvo pred početak poslednje deonice.
Srbija u poslednjoj deonici nije imala rešenje za pokretljivu i agresivnu odbranu Crne Gore, dok je rival u napadu dva puta postigao gol.
Prvo je Filip Klikovac doneo izjednačenje, 8:8, a nedugo potom je dosuđen peterac za Crnu Goru, ali je Duško Pijetlović odbranio šut Mlađanu Janoviću.
Srbija nije nikako uspevala da realizuje napade i prednosti, a 70 sekundi pre kraja Ivović je sjajnim šutem savladao Pijetlovića.
"Delfini" su do kraja meča imali još dva napada, ali nijedan nisu realizovali.
Andrija Prlainović je u poslednjim sekundama imao otvoren šut, ali ga nije iskoristio.
Stefan Mitrović je postigao dva gola za Srbiju, a strelci su bili i Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Filip Filipović, Dušan Mandić, Slobodan Nikić i Živko Gocić.
Mlađan Janović je postigao tri gola za Crnu Goru, njegov brat Nikola i Aleksandar Ivović po dva, dok su Brguljan i Klikovac postigli po jedan.
Crna Gora će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Španija - Italija. U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Mađarska.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger