Headlines News :
Home » , » Vaterpolo: Hrvati teskom mukom do polufinala

Vaterpolo: Hrvati teskom mukom do polufinala

Written By maxtv on уторак, 30. јул 2013. | 18:26

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Barseloni posle produžetaka sa Australijom.
Olimpijski pobednici su bili na ivici poraza, jurili minus dva i odbranili se u poslednjem napadu sa igračem manje.
Na kraju je presudio gol koji je Muslim postigao minut pred kraj drugog produžetka. Hrvati u polufinalu igraju sa Mađarima, koji su lako izašli na kraj sa Grčkom. Uveče se igraju preostala polufinala: Srbija - Crna Gora i Španija - Italija.
Hrvati su u finišu regularnog dela meča imali neverovatnu sreću – Australijanci su im najpre poklonili izjednačujući gol (pomislivši od sopstvenog isključenja da je kontrafaul), da bi sekund pred kraj sa igračem više njihov igrač šutirao u stativu. 

Uvod u meč nije nagoveštavao tolike probleme za hrvatski tim. Obradović i sukno doveli su ih dvaput u vođstvo, ali su već tada Australijanci nagovestili da će nastaviti vrlo dobre partije iz uvodne faze i otišli na odmor sa 2:2. 

U trećem periodu Janger je prvi put na meču doneo prednost Australiji, a zatim su u poslednjem periodu igrači sa južne hemisfere dvaput imali plus dva. Jokovićev gol na četiri minuta pred kraj zagarantovao je uzbudljiv finiš, a izjednačenje na 5:5 u opisanim okolnostima donosi Lončar dva minuta pred kraj. 

U prvom produžetku Hrvatska je povela, prvi put od druge četvrtine, pogotkom Bušljea, ali su Australijanci odmah izjednačili.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger