Headlines News :
Home » , » Nameštanje u Bugarskoj?

Nameštanje u Bugarskoj?

Written By maxtv on уторак, 30. јул 2013. | 15:53

Bugarska fudbalska unija (BFU) zapretila je Pirinu iz Goce Delčeva da će biti izbačen iz prve lge ukoliko nastavi da krši principe fer pleja.
Pirin je bio na meti kritika nakon poraza od 7:1 od Boteva iz Plovdiva u subotu, kada su bugarski mediji preneli da su neki igrači tog kluba učestvovali u nameštanju rezultata tog meča.
"BFU će formalno obavestiti odgovarajuće državne organe i zamolićemo ih da stave Pirin pod specijalni nadzor", kaže se u saopštenju BFU. 

Bugarska fudbalska unija ističe da će izbaciti Pirin "ukoliko ovakvo njegovo izdanje, kao protiv Boteva, postane uobičajeno". 

Posle dva meča pirin ima jedan bod i zauzima 11. mesto. 

Klub iz Makedonije je u prvu ligu Bugarske ušao prošle godine, a već u avgustu je privukao veliku pažnju, kada je trener Jakov Paparkov podneo ostavku svega nekoliko minuta pošto je tim ostvario prvu pobedu. 

Nameštanje rezultata i korupcija su široko rasprostranjeni u bugarskom fudbalu,kako tvrde bgarski mediji, ali nijedan slučaj korupcije do sada nije izveden na sud, slično situaciji u mnogim državama Balkana. 

Evropska Komisija je nedavno kritikovala bugarske vlasti da malo čine kako bi rešili problem korupcije u fudbalu i društvu uopšte.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger