Headlines News :
Home » , » Čarls Dženkins potpisao za KK Crvenu zvezdu

Čarls Dženkins potpisao za KK Crvenu zvezdu

Written By maxtv on уторак, 30. јул 2013. | 10:29

Novo pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda je američki bek Čarls Dženkins.
kkcrvenazvezda.rs
Dženkins je potpisao ugovor na godinu dana, a prošle sezone branio je boje Golden Stejt Voriorsa i Filadelfija 76ersa.
Dženkins je rođen 28. februara 1989. godine u Bruklinu, visok je 191 centimetar i uspešno može da pokriva pozicije plejmejkera i beka šutera.
Studirao je na Univerzitetu Hofstra, a 2011. godine je od strane Golden Stejt Voriorsa izabran kao 44. pik na draftu. Zbog lokauta u najjačoj ligi sveta te godine, Dženkins je dva meseca branio boje italijanskog prvoligaša Terama, a 9. decembra 2011. je potpisao ugovor sa Golden Stejtom. U redovima Ratnika zadržao se dve godine, a potom je 21. februara 2013. trejdovan u ekipu Filadelfije gde je i okončao sezonu.

Tokom dvoipogodišnjeg staža u NBA ligi odigrao je ukupno 110 utakmica, od čega je 29 puta bio starter. Prosečno je u igri provodio 12 minuta, a beležio 3,7 poena i 1,9 asistencija po meču.

Zanimljivo je istaći da je Dženkins imao veoma zapaženu karijeru na njujorškom univerzitetu Hofstra. Naime, Dženkins je najbolji strelac ovog Univerziteta u istoriji sa 2.463 poena. To dostignuće mu je omogućilo da zauzem i drugo mesto na večnoj listi strelaca u konferenciji CAA (Colonial Athletic Association), odmah iza legendarnog centra Dejvida Robinsona. Koliko je bio cenjen na svom Univerzitetu najbolje svedoči podatak da je njegov broj 22 povučen iz upotrebe. Takvu počast zaslužila su samo trojica igrača pre njega.

'Crveno-bele' bi narednih dana mogao da pojača i Dženkinsov sunarodnik Nik Kaner-Medli.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger