Headlines News :
Home » , , » Partizan krenuo pobedom (VIDEO)

Partizan krenuo pobedom (VIDEO)

Written By maxtv on петак, 21. јун 2013. | 20:55

Fudbaleri Partizana pobedili su selekciju Zlatibora sa 4:0 (1:0), u prvoj proveri na pripremama za predstojeću sezonu.
foto: B92/AK
foto: B92/AK
Meč su obeležili 17-godišnjaci Danilo Pantić i Andrija Živković koji su postigli po gol i 'nosili' igru šampiona u drugom delu meča, dok je u prvom Nikola Ninković pokazao da će biti 'motor' tima.
Pored dva tinejdžera, strelci za "crno-bele" bili su još kapiten Saša Ilić koji je na asistenciju Ninkovića lobovao golmana Zlatibora, te napdač Stefan Šćepović koji je postavio konačan rezultat.
Trener Partizana Vuk Rašović može biti potpuno zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača u prvoj proveri posle samo sedam dana bazičnih priprema. Rašović je protiv Zlatibora testirao 22 fudbalera, a posebno motivisani bili su najmlađi, koji su dobili šansu da se dokažu u prvom delu priprema. 

U ekipi Zlatibora, koju je selektorai naš poznati stručnjak Milovan Rajevac, istakao se napadač Dabić, koji je nekoliko puta zapretio golu Partizana. 

Rašović je meč počeo u svojoj omiljenoj formaciji sa jednim zadnjim veznim igračem, a dva krilna napadača koja pomažu jednom isturenom špicu koga je igrao Nemanja Kojić. 

Šansu na golu dobio je Nikola Petrović, ispred njega su bili Ostojić i Stanković, a spoljni defanzivci bili su Pauljević i Nemanja Petrović. Zadnji vezni bio je Saša Marković, ispred njega Saša Ilić i Nikola Ninković, a krila Predrag Luka i Filip Knežević. 

Partizan je kontrolisao igru u prvih 45 minuta, sve akcije pokretali su Ninković i Ilić koji su odlično sarađivali u veznom redu, i upravo su oni doneli prednost "crno-belima" u 12. minutu. Ninković je proigrao kapitena iza odbrane domaćina, a ovaj lobovao golmana Zlatibora. 

U nastavku utakmice Zlatibor je zaigrao ofanzivnije, pre svega je dugim loptama tražio rupu u odbrani šampiona. Sa druge strane, Ninković je diktorao tempo Partizana, nekoliko puta je proigrao Kojića u kaznenom prostoru, ali napadač "crno-belih" nije uspeo da zatrese merežu. 

Partizan je pokušavao uglavnom kroz sredinu terena da dođe do šanse, i dok je Ninković nekoliko puta, ali uglavnom bezuspešno se trudio da razigra Kneževića na levoj strani, Luka je bio bez posla na desnoj. 

I Zlatibor je nekoliko puta konkretno zapretio, prvo posle prodora kapitena po levoj strani, a onda preko sjajnog napadača Dabića. Igrač tima iz Čajetine je tri puta zapretio gostima. Prvo je šutirao za malo preko gola sa 20-ak metara, potom je Petrović bio za korak brži nakon duge lopte iz sredine terena, a treći put nije imao sreće. 

Nakon što Ilić nije iskoristio pas Ninkovića u šesnaesterac, usledila je kontra Zlatibora, Dabić je dobio sjajnu lopti, nadjačao Stankovića u duelu i izašao sam ispred Petrovića koga je prevario, ali je lopta na njegovu nesreću prošla pored stative. 

Rašović je na poluvremenu izvršio osam izmena, na terenu su iz prvog dela ostali samo defanzivci Stanković i Petrović, te vezista Marković. Šansu je dobilo i nekoliko momaka rođenih 1996. godine koji su zablistali u nastavku. Momak koga je neposredno pre meča Rašović pohvalio, Danilo Pantić je odmah opravdao očekivanja svog trenera. 

On je u 50. minutu iskoristio grešku rivala, ukrao loptu i utrčao u kazneni prostor, a onda bez mnogo razmišljanja sjajnom dijagonalom sa desne strane pogodio gornji levi ugao gola domaćina. Samo minut kasnije gol je postigao i njegov vršnjak Andrija Živković. 

On je iskoristio novu grešku domaćina, posle atraktivnog centaršuta Stefana Šćepovića, golman i odbrambeni igrač Zlatibora su se sudarili, lopta je pala ispred Živkovića koji je brzo reagovao i ubacio je u mrežu za 3:0. 

Desetak minuta kasnije Šćepović nije imao sreće, pogodio je stativu, dok je sa druge strane ponovo pretio Dabić. U 67. minutu Partizan je postigao četvrti gol. Sjajni Živković je poslao loptu na levu stranu kaznenog prostora, tamo je dočekao Babić koji ju je glavom spustio Šćepoviću, a centarfor "crno-belih" bio je brži od golmana domačin i samo je skrenuo uz stativu u mrežu. 

Ubrzo je Rašović napravo još tri izmene, ušli su Ivanov i Volkov u odbrani, te Brašanac umesto Markovića. Motivisana deca srpskog šampiona su napadala do poslednjih momenata utakmice, dok je jednom zaposlen bio i golman Živković. 

Meč je pratilo nekoliko stotina gledalaca koji su napravili gužvu na stadionu "Švajcarija", koji za razliku od većine superligaških ima reflektore. Cena karte bila je 200 dinara, a sav prihod namenjen je za humanitarne svrhe. 

Igrači srpskog šampiona se u subotu vraćaju u Beograd, a posle tri dana predaha putuju na Pohorje na drugi deo bazičnih priprema (25. jun - 5. jul) gde će odigrati tri jake utakmice, protiv Lokomotive iz Moskve, rumunskog Petrolula i ukrajinskog Metalista iz Harkova. 

Posle završetka priprema u Sloveniji, crno-beli pogon leti u Varšavu na dvodnevni turnir ‘Dejna kup’ (6. i 7.7.), gde će pored crno-belih igrati – domaćin Legija, Fluminense iz Rio de Žaneira i Austrija iz Beča. 

Prvog dana turnira sastaju se Fluminense – Austrija (15.00h) i Legija – Partizan (18.00h). Dan kasnije poraženi će se boriti za treće mesto, a pobednici za trofej "Dejna kupa". 

Partizan će kvalifikacije za Ligu šampiona početi 16/17. jula, a žreb je u ponedeljak 24. juna. 

Stadion "Švajcarija" Zlazibor, nekoliko stotina gledalaca:
Zlatibor - Partizan 0:4 (0:1)
Ilić 12, Pantić 50, A. Živković 51, S. Šćepović 67 

Partizan (4-1-4-1): Nikola Petorvić - Branko Pauljević, Ostojić, Vojislav Stanković, Nemanja Petrović - Saša Marković - Saša Ilić, Nikola Ninković - Predrag Luka, Filip Knežević - Kojić 

Igrali još od 46. minuta: Živko Živković, Marko Živković, Eliomar Silva, Andrija Živković, Danilo Pantić, Dejan Babić i Stefan Šćepović, a od 67. minuta: Vladimir Volkov, Darko Brašanac i Ivan Ivanov

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger