Headlines News :
Home » , , » Kamp Americkog fudbala u Mataruskoj Banji (VIDEO)

Kamp Americkog fudbala u Mataruskoj Banji (VIDEO)

Written By maxtv on петак, 21. јун 2013. | 02:45

U Mataruškoj Banji, na igralištu lokalnog fudbalskog kluba, održava se šestodnevni kamp američkog fudbala. Stručni rad je na visokom nivou, daleko višem nego prethodne godine, jer četrdesetorica najperspektivnijih igrača iz Srbije, Makedonije i BiH, radi sa trenerima iz Amerike, među kojima je i Majkl Kob, bivši igrač Čikago Bersa.
Iako su tek na početku sportske karijere, mladim igračima američkog fudbala iz po nekoliko srpskih, makedonskih i bosansko-hercegovačkih klubov, jedan san se već ostvario. Treniraju sa Majklom Kobom, nekadašnjom zvezdom najpopularnijeg sporta u Americi, danas vrsnim trenerom i pedagogom.

Bivši profesionalac NFL lige i petorica njegovih kolega i Amerike došli su u Kraljevo, gde u jedinstvenom kampu za američki fudbal na Balkanu, mladim igračima prenose bogato iskustvo i vrhunsko znanje iz tog sporta, kao i sopstveno poimanje pravih sportskih vrednosti.
"Oduševljen sam, kao i moje kolege, ovom zemljom i gradom, naročito ljudima, i prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom i utiscima. Igrači su talentovani i puno se trude da za kratko vreme nauče što više. Srbija je jaka sportska nacija, mogu da budu uspešni i u američkom fudbalu samo treba da se uz talenat i puno radi. Ja sam trenirao četrnaest godina da bi stigao do profesionalne lige", kaže Majkl Kob.
I njegov kolega i prijatelj Majkl Kokrin pun je hvale na račun talenta igrača sa ovih prostora. Oduševljen je i tradicionalnim srpskim gostoprimstvom i srdačnošću, za koje se zna i u dalekoj Americi.
I mladi igrači, učesnici kampa, prezadovoljni su činjenicom da rade s zvučnim trenerskim imenima iz zemlje koja je najveća sportska sila i postojbina tog sporta.
Braća Dimitrije i Aleksa Denović, članovi kluba "Kraljevske krune" iz Kraljeva kažu da se trenerom Kobom i petoricom njegovih sunarodnika više može naučiti za šest dana nego sa drugima za šest meseci ili godinu i više dana.
"Reč je o vrhunskim trenerima. Na pravi način, ubedljivo i znalački upućuju nas u sve tajne američkog fudbala, od osnovnih postavki igre u odbrani i napadu, do najsitnijih finesa i štoseva", pričaju Denovići, ali i ostali igrači.
Na treninzima jednaka pažnja posvećuje se seniorima i najmlađim kategorijama, uključujući i devojke, koje tek počinju takmičenje u opremi i to je dodatni kvalitet kampa.
Velike zasluge što su se na jednom mestu okupili najperspektivniji igrači i poznata trenerska imena iz Amerike pripadaju "Kraljevskim krunama", kraljevačkom klubu koji je učinio sve da se kamp u Mataruškoj Banji afirmiše i pročuje, i svrsta među najuspešnije u ovom delu Evrope.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger