Headlines News :
Home » , » Fudbal i dokolica (drugi deo)

Fudbal i dokolica (drugi deo)

Written By maxtv on петак, 21. јун 2013. | 00:46

Razonodu od fudbala engleski igrači su često tražili u drugim sportovima. Kriket, golf, tenis i bilijar bili su omiljeni za odmor od treninga i utakmica. Britanski "Dejli mejl" u nastavku serijala "Football's Golden Years" pokazuje stare arhivske fotografije engleskih igrača u momentima kada se odmaraju od fudbala.
Na fotografiji iz 1981. goine vidi se Pol Dejvis kako uživa u pikadu nakon treninga Arsenala. Ovaj igrač proveo je 17 godina u redovima „tobdžija" i jedan je od najzaslužnijih što je londonski klub osvojio titulu 1989. godine kada je na sred Enfilda savladao tada moćni Liverpul.
Pol-Dejvis.jpg
Pre Dejvisa sličnan vid razonode imala je još jedna zvezda „tobdžija" Džon Radford. Na fotografiji iz 1974. godine vidi se Radford kako odmara pre utakmice. Ovaj igrač je sa „tobdžijama" osvojio duplu krunu u sezoni 1970/71, a u redovima Arsenala je igrao 12 sezona.
2-Dzon-Radford.jpg
Zvezda Liverpula Alan Kenedi nije mogao bez golfa ni u Južnoj Americi. Na fotografiji iz 1984. godine vidi se Kenedi kako na terenu u Montevideu sa drveta izvodi udarac. Te godine Kenedi je sa reprezentacijom Engleske išao na južnoameričku turneju.
3-Alan-Kenedi.jpg
Džimi Hil je jedan od najpopularnijih sportskih ličnosti koji se osim kao fudbaler dokazao kao trener i sportski novinar. Bivša zvezda Fulama osim fudbala probao je mnoge sportove, a na fotografiji ovaj igrač (sa desne strane) učestvuje u humanitarnoj konjičkoj trci u Sandaun parku.
4-Dzimi-Hil.jpg
Pol Gaskonj je trenutke dokolice često ispunjavao pijankama, žurkama, lakšim i težim drogama. Ipak, pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Americi 1994. godine Engleska je gostovala Turskoj a popularni „Gaza" vreme je kratio partijom tenisa. Iako je Engleska pobedila, na kraju se nije plasirala na Mundijal. „Gaza" je propustio to takmičenje a poslednju veliku predstavu imao je na Evropskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj.
5-Pol-Gaskonj.jpg
Mnogi engleski fudbaleri, da se nisu bavili tim sportom, igrali bi kriket. Džef Herst u vreme kada je okačio kopačke o klin i uplovio u trenerske vode, rekreirao se igrajući kriket. Na fotografiji iz 1980. godine, iz vremena dok je trenirao Čelsi, Herst uživa u igri sa klubovima iz Indije.
6-Dzef-Herst.jpg
Na fotogrfiji iz 1966. godine vidi se tadašnja zvezda Mančester Junajteda Nobi Stajls kako se koncentriše pred udarac. Fotografija je uslikana u vreme odigravanja Svetskog prvenstva u Engleskoj a Stajls se nalazio u redovima „gordog albiona". Osim Stajlsa, na golf terenu uživali su i njegovi saigrači iz reprezentacije Džek Čarlton i Džimi Armfild. Golf je izgleda savršeno odgovarao Englezima koji su te godine postali svetski prvaci.
7-Nobi-Stajls.jpg
Igrači Mančester Junajteda, Rej Vud, Mark Džons, Denis Vajolet i Džef Benks opuštaju se uz bilijar. Na fotografiji iz 1957. godine nalazi se samo deo legendarnih „Bezbijevih beba" koje su osvojile dve uzastopne šampoionske titule 1956. i 1957. godine. Na žalost, u avionskoj nesreći 1958. godine u Minhenu Džons i Bent su izgubili živote dok su Vud i Vajolet preživeli.
8-Man-Ju.jpg
Na fotografiji iz 1963. godine fudbaleri Totenhema Dejv Makaj i Klif Džons pokazuju svoje teniske veštine. Fudbaleri su fotografisani pred početak prvenstva. Inače, u to vreme Totenhem je bio jedan od najboljih timova na Ostrvu osvojivši duplu krunu 1961. godine, FA Kup godinu dana kasnije i Kup pobednika kupova 1963. godine.
9-Totenhem-tenis.jpg
Denis Kompton jedan je od najzanimljivijih sportskih ličnosti sa Ostrva. Čovek se istovremeno profesionalno bavio kriketom i fudbalom. I danas je teško odrediti da li je pre bio kriketaš ili fudbaler. Ovaj igrač za reprezentaciju Engleske u kriketu odigrao je 78 test mečeva dok je igrao za klub Midlseks. Na fotografiji iz 1946. godine vidi se Kompton kako udara za svoj klub protiv Viktorije na meču u Melburnu. Inače, Kompton je u periodu od 1936.-1950 godine odigrao i 54 meča za Arsenal na mestu krila, i postigao je 15 golova.
10-Denis-Kompton.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger