Headlines News :
Home » , » Roben, od "gubitnika" do krova Evrope

Roben, od "gubitnika" do krova Evrope

Written By maxtv on субота, 25. мај 2013. | 23:27

Arjen Roben doneo Bajernu petu titulu šampiona Evrope u istoriji, pogotkom u 89. minutu meča. Neizvestan duel dva rivala obeležila velika borba na sredini terena i fantastične odbrane golmana. Posle 90 minuta na Vembliju - Bajern-Dortmund 2:1.

Finale Lige šampiona donelo je ono što smo i očekivali: veliku borbu, vrhunski fudbal, fantastične odbrane golmana... Ipak, na tronu mesta ima samo za jednu ekipu, a to je ove godine Bajern iz Minhena.

Meč koji je zadovoljio sve ukuse ljubitelja fudbala odlučio je Arjen Roben, pogotkom u 89. minutu meča. Vrhunski igrač, koji se godinama smatra "gubitnikom", zbog čestih poraza u finalima velikih takmičenja, napokon je stigao do dugo očekivanog oreola šampiona.
Nije ni granitna odbrana Dortmunda uspela da spreči Robena da Bajernu donese trofej šampiona Evrope, prvi od 2001. godine, ukupno peti u istoriji kluba. Nije ni fenomenalni Roman Vajdenfeler uspeo da spreči Holanđanina da u trećem finalu u poslednje četiri godine donese Bavarcima naslov najbolje ekipe u Evropi.
Roben-gol.jpg
Više od 90.000 navijača obe ekipe na Vembliju već je čekalo poslednji zvižduk solidnog Italijana Ricolija, kada je Roben iskoristio jednu ničiju loptu, provukao se između Humelsa i Subotića i doneo veliku radost crveno-belom delu tribina.
Posle veoma uzbudljivog prvog poluvremena, koje je obilovalo prilikama na obe strane, ali bez podaka, Bajern je prvi stigao do prednosti. Igrao se 60. minut, kada je Roben prošao po desnoj strani, pomalo i srećno doturio loptu do Mandžukića, koji je postigao jedan od lakših golova u svojoj karijeri.
Ipak, Borusija se nije predavala i, posle neopreznog starta Dantea nad Rojsom, stigla do izjednačenja. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ilkaj Gundogan, pa su "milioneri" stigli do zasluženog egala.
Ipak, do kraja meča igrači iz Dortmunda znatno su oslabili tempo, što je gigant iz Minhena iskoristio na najbolji način i preko Robena stigao do pobede.
Bajern-Roben.jpg
Sasvim zasluženo, Bajern če narednih godinu dana u svojim vitrinama ponosno čuvati "klempavi" trofej, namenjen najboljoj ekipi u Evropi. Sve do sledeće godine, sledećeg finala, sledeće fudbalske bajke...
U timu Borusije svih 90 minuta odigrao je srpski reprezentativac Neven Subotić, koji je u jednoj situaciji sprečio pogodak protivnika, izbacivši loptu sa same gol-linije Vajdenfelerovog gola.
Bajern: Nojer, Alaba, Dante, Boateng, Lam, Martinez, Švajnštajger, Riberi, Roben, Miler i Mandžukić. Igrali su još: Luiz Gustavo i Gomez.
Borusija: Vajdenfeler, Pišček, Subotić, Humels, Šmelcer, Gundogan, Bender, Groskrojc, Blaščikovski, Rojs i Levandovski. Sa klupe su ušli: Šahin i Šajber.
Meč je odigran pred 90.000 ljudi na londonskom Vembliju, a glavni sudija meča bio je Nikola Ricoli iz Italije.
Roben i Zamer presrećni, Vajdenfeler ponosan na svoj tim
Strelac pobedonosnog gola za Bajern u finalu Lige šampiona protiv Borusije Dortmund (2:1), Arjen Roben rekao je večeras da mu je teško da poveruje kako je njegova ekipa postala prvak Evrope.
Bajern1.jpg
"Bila je ovo vrlo tesna i ujednačena utakmica. Oba tima su imala šanse. Još se, naravno, nisu slegli utisci, ali vremenom će se i to desiti. U ovom trenutku sam vrlo uzbuđen, još ne mogu da verujem da smo pobedili", rekao je Roben novinarima posle meča na londonskom Vembliju.
Kapiten i golman Borusije Roman Vajdenfeler istakao je da je ponosan na sve u klubu.
"Moramo da budemo ponosni, jer smo večeras naterali Bajern da odigra najbolje što ume kako bi stigao do trofeja. Igrali smo dobro, ali jednostavno, nije nam bilo suđeno", naveo je Vajdenfeler.
Sportski direktor Bajerna i nekadašnji istaknuti državni reprezentativac Nemačke Matijas Zamer rekao je da se oseća sjajno posle trijumfa.
"Ne mogu da uporedim ovaj osećaj ni sa čim na svetu. Sve je tu, suze, sreća, olakšanje i pobeda", rekao je uzbuđeni Zamer koji je jedan deo igračke karijere proveo i u Dortmundu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger