Headlines News :
Home » , » Pobede "večitih" pred plej-of

Pobede "večitih" pred plej-of

Written By maxtv on субота, 25. мај 2013. | 20:35

Partizan i Crvena zvezda zabeležili pobede u poslednjem kolu regularnog dela šampionata, pa sa prve dve pozicije ulaze u doigravanje. Crno-beli će se u polufinalu sastati sa Vojvodinom, dok će se Zvezda sastati sa Mega Vizurom.
Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir kragujevački Radnički sa 91:79 (20:26, 29:13, 21:21, 21:19) u derbiju poslednjeg kola Superlige, dok je Crvena zvezda savladala Vojvodinu sa 74:61 (11:21, 12:20, 18:15, 20:18) i obezbedila drugo mesto pred plej-of.
Bogdanovic.jpg
Crno-beli su do trijumfa, 12. u šampionatu, stigli zahvaljujući odličnoj igri u drugoj četvrtini.
U redovima šampiona Srbije najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 20 poena, a tri manje postigao je kapiten Vladimir Lučić. Kod gostiju istakao se Stefan Birčević sa 19 poena.
Ekipa Crvene zvezde morala je da pobedi u Novom Sadu, kako bi osigurala drugo mesto i prednost domaćeg terena za polufinale plej-ofa.
U odsustvu povređenog kapitena Igora Rakočevića crveno-bele su do trijumfa predvodili Demarkus Nelson i Raško Katić sa po 17 poena. Dragan Zeković bio je najbolji strelac Vojvodine sa 13 poena.
Zvezda.jpg
Košarkaši Mega Vizure neočekivano su izgubili na gostovanju užičkoj Slobodi sa 95:82 i ostali na poziciji broj tri uoči početka plej-ofa.
U polufinalu plej-ofa sastaće se prvoplasirani Partizan i četvrtoplasirana Vojvodina, odnosno Crvena zvezda (2) i Mega Vizura (3).
Prvi duel Partizana i Vojvodine igra se u utorak, a dan kasnije sastaju se Zvezda i Mega Vizura.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger