Headlines News :
Home » , » Nibali nadomak prvog Đira

Nibali nadomak prvog Đira

Written By maxtv on субота, 25. мај 2013. | 20:30

Vinćenco Nibali pobedio je u pretposledljoj 20. etapi Đira i prakticcno osigurao trijumf u generalnom plasmanu. Poslednja etapa duga 197 kilometara vozi se sutra od Rijezea do Breše.
Italijanski biciklista i lider u generalnom plasmanu trke Điro di Italija, Vinćenco Nibali pobedio je danas u pretposlednjoj etapi i nalazi se na korak od ukupnog trijumfa.
Nibali2.jpg
On je prvi prošao kroz cilj u mestu Tre Cimeo di Lavaredo sa 17 sekundi prednosti u odnosu na Kolumbijca Fabija Duartea. Treći kroz cilj prošao je još jedan kolumbijski biciklista, Rigoberto Uran.
Pretposlednja etapa ovogodišnjeg Đira završena je najvišoj nadmorskoj visini od 2.304 metara, a trku je na završnoj fazi uspona obeležile velike količine snega. Nibali se ovom pobedom, drugom u karijeri na Điru, značajno približio osvajanju prve velike trke u svojoj karijeri, pošto sada ima četiri minuta i 43 sekunde prednosti u generalnom plasmanu u odnosu Urana.
Nibali3.jpg
Australijanac Kadel Evans nakon današnje etape pao je na treće mesto u generalnom plasmanu, pošto je trku završio na 13. mestu sa minut i 30 sekundi zaostatka za Italijanom.
Poslednja etapa čuvene italijanske trke vozi se sutra, a završetak je u Breši.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger