Headlines News :
Home » , » "Kralj Džejms" MVP lige

"Kralj Džejms" MVP lige

Written By maxtv on субота, 4. мај 2013. | 18:20


Makar nezvanično. Komesar NBA lige Dejvid Štern objaviće u nedelju ime najkorisnijeg igrača šampionata, ali je izvor blizak čelnicima Lige otkrio da će to biti Lebron Džejms, četvrti put u poslednjih pet godina.
Košarkaš aktuelnog šampiona NBA lige Majamija Lebron Džejms biće proglašen, drugu godinu uzastopno, za najkorisnijeg igrača (MVP), preneli su danas američki mediji. Izvor blizak članicima NBA lige rekao je da će liga sutra objaviti da je Džejms četvrti put u poslednjih pet godina osvajač prestižne nagrade MVP.
Dzejms.jpg
Džejms će se tako priključiti legendama Majklu Džordanu, Bilu Raselu, Karimu Abdulu Džabaru i Viltu Čembrlenu koji su najmanje četiri puta osvajali nagradu MVP.
On je ove sezone na 76 utakmica prosečno postizao 26,8 poena, imao je osam skokova, 7,3 asistencija, 1,7 ukradenu loptu i blokadu.
Košarkaš Majamija Kris Boš rekao je da je Džejms zaslužio da ponese titulu MVP.
"Uz dužno poštovanje ostalim igračima, ali ne znam za koga biste drugog mogli da glasate. Igrao je veoma dobro ove sezone", rekao je Boš.
Džejms će sa 28 godina postati najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je četiri puta osvojio titulu MVP, dok je Karim Abdul Džabar za najkorisnijeg proglašen pet puta do svoje 30. godine.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger