Headlines News :
Home » , » Veličanstveni Seb trijumfovao u Maleziji

Veličanstveni Seb trijumfovao u Maleziji

Written By maxtv on недеља, 24. март 2013. | 12:00


Sebastijan Fetel potvrdio je svoju dominaciju osvajanjem Velike nagrade Malezije. Na stazi Sepang, u veoma čudnoj trci u kojoj su se vozači često smenjivali u vođstvu, Fetel je na kraju trijumfovao ispred Vebera i Hamiltona. Trku obeležila greška Hamiltona koji je u jednom trenutku ušao u boks bivšeg tima Meklarena, umesto Mercedesa čiji bolid vozi.
Trka za Veliku nagradu Malezije, na stazi „Sepang" obilovala je uzbuđenjima i greškama što vozača što njihovih timova. U takvoj situaciji najbolje se snašao Sebastijan Fetel koji je trijumfovao ispred klupskog kolege Maksa Vebera i vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.
Sebastijan-Fetel.jpg
Fetel pokorio Maleziju
I sami vremenski uslovi najavljivali su zanimljivo nadmetanje Trka je počela na vlažnoj stazi koja se kasnije sušila tako da su vozači često svraćali u boks da menjaju pneumatike. Tada je dolazilo do neverovatnih grešaka kao što je uradila Fors Indija koja je pozvala oba vozača u isto vreme u boks.
Najsimpatičniju grešku napravio je Luis Hamilton koji je kod promene pneumatika po navici ušao u boks bivšeg tima Meklarena, umesto u boks Mercedesa.
Sulud pokušaj da nastavi trku po svaku cenu imao je i Fernando Alonso koji je već u prvom krugu imao manji sudar sa Fetelom gde mu je stradalo prednje krilo. Umesto da ode u boks, Alonso je pokušao da nastavi trku, ali je na prvoj narednoj krivini oštećeni deo blokirao točkove tako da je Španac već u drugom krugu okončao nadmetanje.
Na kraju poslednje uzbuđenje vladalo je između vozača Red Bula, jer je u samom finišu Veber zauzimao prvu poziciju, dok je Fetel bio drugi. U razgovoru sa timom Fetel je tražio da narede Veberu da mu prepusti prvu poziciju, da bi na kraju sam prestigao klupskog kolegu i osvojio prvu poziciju.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger