Headlines News :
Home » , » Jeleni prija Majami

Jeleni prija Majami

Written By maxtv on недеља, 24. март 2013. | 19:53


Jelena Janković igraće u osmini finala turnira u Majamiju. Naša teniserka savladala Nađu Petrovu sa 7:6, 6:4. Naredni Jelenin rival Rumunka Sorana Kirstea.
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira premijer
serije u Majamiju, pošto je u meču trećeg kola savladala Ruskinju Nađu Petrovu u dva seta - 7:6 (9:7), 6:4.
Jelena22.jpg
U osmini finala, Jelenina protivnica biće 27. teniserka sveta Rumunka Sorana Kirstea, koja je danas priredila iznenađenje pobedom nad šestim nosiocem Nemicom Anđelikom Kerber sa 6:4, 6:0. Jankovićeva i Kirstea do sada su se sastajale tri puta i Rumunka vodi sa 2:1.
U maratonskom duelu sa Petrovom, Jelena je konačno podsetila na najbolje dane, kada je bila prva teniserka sveta. Iako je Ruskinja kao 12. igračica sa VTA liste bila favorit, Jankovićeva je pokazala da nije slučajno to što je i pre ovog meča u međusobnim susretima vodila sa 6:2.

Prvi set bio je pun preokreta, jer se svaki drugi gem završavao brejkom. Prvi je napravila Petrova u prvom gemu, ali je Jelena uzvratila već u narednom. Do kraja seta obe teniserke su još po dva puta gubile svoje servis gemove, pa je set rešen u taj-brejku, gde je Jankovićeva u finišu imala više nerava i zasluženo povela posle sat i po igre.
Nadja-Petrova1.jpg
Drugi set Jankovićeva je odigrala skoro savršeno. Realizacija posle prvog servisa bila joj je fantastična, pošto je osvojila 15 od mogućih 16 poena, i to je prevagnulo jer je Petrova u tom delu igre imala samo jednu priliku za brejk, koju nije iskoristila.
Jelena je, s druge strane, izborila tri šanse za brejk, jednu je realizovala i pokazalo se da joj je to bilo dovoljno da konačno napravi dobar rezultat na jednom velikom turniru.

Pošto je prošle godine u Majamiju ispala već na startu, Jelena je plasmanom u osminu finala zaradila 90 poena za VTA listu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger