Headlines News :
Home » , » Pobeda Partizana u derbiju

Pobeda Partizana u derbiju

Written By maxtv on недеља, 3. март 2013. | 21:56


Rukometaši Partizana pobedili su u hali Šumice ekipu Crvene zvezde sa 30:26 (16:12) u "večitom" derbiju odigranom u okviru 17. kola Superlige Srbije.
Očekivana pobeda šampiona Srbije. Mladi tim crveno-belih pružio veliki otpor, ipak nisu uspeli da ozbiljnije zaprete favoritu. Ovim trijumfom, 15. u šampionatu, crno-beli su se učvrstili na vodećoj poziciji na tabeli, dok je Crvena zvezda upisala sedmi poraz.
Partizan-Zvezda02.jpg
Rukometaši Partizana su od početka utakmice imali prednost i kontrolisali situaciju na terenu. Zvezdini igrači su u nekoliko navrata uspeli da priđu na "minus dva", ali za više od toga nisu imali snage.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Ilić sa sedam golova, dok je crveno-bele predvodio Stefan Alčaković sa šest pogodaka.
Brković: Bili smo oprezni
Trener Partizana Aleksandar Brković rekao je danas da je njegov tim bio obazriv u duelu sa Crvenom zvezdom i da je zato teže došao do pobede u 17. kolu Superlige.
"Ne mogu da budem zadovoljan prvim delom utakmice u kome smo i mi i Zvezda grešili. Nije se znalo ko će kome pre da pokloni loptu. Verovatno smo mogli utakmicu lakše da rešimo... U prvom delu sezone smo uzeli samo bod Zvezdi, tako da smo danas bili obazrivi", rekao je Brković novinarima. "Još devet pobeda i osvojićemo titulu", rekao je Brković. 
Trener Zvezde Nenad Peruničić ocenio je da je Partizan zasluženo slavio, ali je kazao da je situacija u njegovom timu jako teška.
"Zaslužena pobeda Partizana, bili su konkretniji u svakom delu igre. Ovo danas je naš maksimum, naročito posle svega što se dešavalo u Šapcu (oduzimanje bodova). Iako igramo u visokoj formi, doživeli smo mnogo negativnih stvari i ja više ne znam kako da povratim igrače. Došao je trenutak gde oni više ne mogu ni da igraju, ni da azmišljaju o utakmicama", rekao je Peruničić.
"Nadam se da će moja ekipa povratiti veru u sebe. Nije lako igrati sa 16 oduzetih bodova, ne znamo ni cilj igranja", dodao je on.
Rukometaš Partizana Nenad Maksić rekao je da je uvek važno pobediti Zvezdu.
"Derbi je derbi. Uvek je važno pobediti Zvezdu, naročito kada nemamo pravo na grešku u trci sa Vojvodinom. Bilo je nervoze. Još u prvom poluvremenu smo mogli da prelomimo, ali nismo iskoristili neke šanse. Svi znamo da derbi ne bi bio derbi da završnice nisu ovakve", rekao je Maksić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger