Headlines News :
Home » , » Bronza za Dudaša

Bronza za Dudaša

Written By maxtv on недеља, 3. март 2013. | 18:36


Nova medalja za Srbiju. Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na Evropsom prvenstvu u dvorani u Geteborgu u disciplini sedmoboj. Srpski atletičar takmičenje u sedmoboju završio je sa 6.099 bodova, a pritom je oborio i pet ličnih rekorda.
Mihail Dudaš na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Geteborgu oborio nacionalni rekord sa 6099 bodova, i osvojio bronzanu medalju u konkurenciji seniora u sedmoboju. Oborivši pet ličnih rekorda, zauzeo treće mesto.
Dudas-sa-bronzom.jpg
Čestitka ministarke Alise Marić
Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić čestitala je našem višebojcu Mihailu Dudašu bronzanu medalju osvojenu na 32. Evropskom prvenstvu u dvorani održanom u Geteborgu.
"Sigurnim nastupima u sedam zahtevnih disciplina i sjajnim rezultatima koje ste tom prilikom zabeležili doneli ste Srbiji još jednu medalju na šampionatima Starog kontinenta u dvorani. Kao ministar omladine i sporta nadam se da će Vaš uspeh doprineti dodatnoj popularizaciji „kraljice sportova" među decom i mladima u našoj zemlji", navodi se u čestitci ministarke Marić atletičaru iz Novog Sada.
Dudaš je posle prvog dana takmičenja bio prvi u ukupnom plasmanu, ali je danas pao na četvrtu poziciju, pošto je bio osmi u trci na 60 metara sa preponama, da bi posle trke na 1.000 metara stigao do trećeg mesta.
Dudaš je posle prvog dana takmičenja i četiri discipline bio u vođstvu. On je do prvog mesta došao pošto je u subotu 60 metara istrčao za 6,91 sekundi, dok je u skoku u dalj ostvario rezultat od 7,55 metara.
Srpski reprezentativac je bacio kuglu 14,12 metara, a u skoku u vis ostvario je rezultat od 2,08 metara.
U današnjoj trci na 60 metara sa preponama bio je osmi, sa vremenom od 8,13 sekunde, dok je u skoku s motkom bio 11, sa 4,60 metara. U trci na 1.000 metara bio je peti, sa vremenom od dva minuta i 39,04 sekunde.
Srbiji je ovo druga medalja, pošto je Asmir Kolašinac pobedio u bacanju kugle. 
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger