Headlines News :
Home » , » Policija čisti favele zbog Mundijala

Policija čisti favele zbog Mundijala

Written By maxtv on недеља, 3. март 2013. | 12:11


Poslesnje pripreme za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu su počele, a sada su na red došle favele u Rio de Žaneiru u koje je upala policija. Specijalne jedinice policije,u oklopnim vozilima, ušle su u favele u blizini aerodroma u blizini aerodroma. Za sada nema podataka da li ima žrtava.
Brazilska policija započela je akciju zauzimanja favela u blizini aerodroma u Rio de Žaneiru, u borbi protiv narko kartela, uoči prvenstva sveta 2014. i Olimpijskih igara 2016.
Brazil favele.jpg
Policija čisti favele u Riju
Operacija koja je počela u ranu zoru po lokalnom vremenu, uključila je na stotine policajaca podržanih oklopnim vozilima, koji su ušli u favele Kađu i Bareira do Vasko.
Za sada nema izvestaja o eventualnom otporu stanovnika tih predgrađa. Kako je navedeno, više od 1.000 policajaca i 200 komandosa u oklopnim vozilima planirano je da učestvuje u ovoj akciji.
Policija favele.jpg
Favele pod kontrolom narko bandi
Policija je saopštila da je sledeći cilj favela poznata po nasilju - Mare, koju uglavnom kontrolišu narko bande i njihove naoružane patrole.
Vlasti Rio de Žaneira započele su 2008. borbu protiv narko klanova - uglavnom stacioniranim u favelama, kako bi se grad očistio od kriminala uoči Mundijala 2014. i Olimpijskih igara 2016.
Rio favela.JPG
Favele naselja sa najgušćom naseljenošću u Južnoj Americi
Navodi se da je procenat nasilja u favelama opao otkako je policija započela sa akcijama.
U prvoj polovini 2012. stopa ubistava pala je na 10,9 na 100.000 stanovnika, a 2009. ona je iznosila u Rio de Žaneiru čak 36,2 na 100.000 stanovnika.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger