Headlines News :
Home » , » Balkan bolji od Ostrva

Balkan bolji od Ostrva

Written By maxtv on уторак, 26. март 2013. | 23:28


Balkanske reprezentacije večeras su bile bolje od ostrvskih na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Hrvatska trijumfovala u Velsu, Srbija bolja od Škotske, Crna Gora remizirala sa Engleskom. Belgija posle dosta muke pobedila Makedoniju, Španci trijumfovali na gostovanju protiv Francuske.
Večerašnje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu obeležili su dueli reprezentacija sa Balkana i Ostrva. „Balkanci" su bili bolji, Srbija je savladala Škotsku, Hrvatska bolja od Velsa, dok su Crna Gora i Engleska remizirali.
Srbija-Skotska.jpg
Srbija je niz od tri poraza u kvalifikacijama prekinula u Novom Sadu pobedom nad Škotskom od 2:0. Oba gola postigao je Đuričić. Ipak, ni ova pobeda „orlova" nije donela do značajnijeg pomaka na tabeli imajući u vidu da su i Hrvatska i Belgija uknjižile pobede. Srbija je na trećem mestu sa sedam bodova, devet manje od vodećeg dvojca.
Hrvatska je na gostovanju u Velsu uspela da trijumfuje posle preokreta. Prvo su domaćini golom Bejla iz penala došli u vođstvo koje su čuvali do finiša meča. Tada na scenu stupa prvo Lovren koji izjednačuje u Lovrena u 77. minutu, da bi pobedu „kockastima" doneo Eduardo tri minuta pred kraj meča.
Vels-Hrvatska.jpg
I istoj grupi Belgijanci su pogotkom Azara uspeli da savladaju Makedoniju sa 1:0 i da održe korak sa Hrvatskom.
Belgija-Makedonija.jpg
Španija je uspela da se iskupi za kiks u prethodnom kolu, i trijumfuje na gostovanju u Francuskoj. Jedini gol na meču postigao Pedro u 58. minutu. „Furija" je na taj način ponovo preuzela prvo mesto na tabeli, sa bodom više od Francuske.
Najubedljiviju pobedu u kvalifikacijama ostvarila je Holandija koja je sa 4:0 savladala Rumuniju. Dvostruki strelac za „lale" postigaoje Van Persi, po jedan put mrežu su zatreski Van der Vart i Lens. Ovom pobedom Holandija se učvrstila na prvom mestu tabele grupe D.
Crna-Gora-Engleska.jpg
U mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postignuti su sledeći rezultati: Jermenija - Češka 0:3, Azerbejdžan - Portugal 0:2, Estonija - Andora 2:0, Turska - Mađarska 1:1, Ukrajina - Moldavija 2:1, Danska - Bugarska 1:1, Holandija - Rumunija 4:0, Srbija - Škotska 2:0, Belgija - Makedonija 1:0, Nemačka - Kazahstan 4:1, Irska - Austrija 2:2, Malta - Italija 0:2, Severna Irska - Izrael 0:2, Poljska - San Marino 5:0, Vels - Hrvatska 1:2, Francuska - Španija 0:1, Crna Gora - Engleska 1:1.   
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger