Headlines News :
Home » , » Pobeda za utehu

Pobeda za utehu

Written By maxtv on уторак, 26. март 2013. | 23:57


Reprezentacija Srbije golovima Đuričića savladala je Škotsku sa 2:0, i došla do druge pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. „Orlovi" su uspeli da prekinu niz od tri uasstopna poraza u kvalifikacijama od kojih je poslednji bio protiv Hrvatske. Na stadionu „Karađorđe" u Novom Sadu „orlovi" imali podršku navijača koji su čitav meč bodrili Srbiju.
Posle serije od tri poraza Srbija je uspela da dođe do treće pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. „Orlovi" su na stadionu „Karađorđe" u Novom Sadu, golovima Đuričića u 59. i 65. minutu uspeli da savladaju reprezentaciju Škotske.
Utakmica protiv Škota nije ličila nimalo na duel protiv Hrvatske prošlog petka. Na ovom meču „orlovi" su igrali ofanzivno, ali nisu srljali, bili su strpljivi i u pravom trenutku iskoristili su svoje šanse.
Od prvog minuta fudbaleri Srbije su prezueli kontrolu nad igrom. „Orlovi" su najčešće napadali po desnoj strani, a polušanse su imali Basta, Đuričić i Tošić.
Ipak, i pored ofanzivne igre, fudbaleri Srbije nisu uspeli da dođu do gola u prvom poluvremenu.
Strpljiva igra „orlova" se isplatila u drugih 45 minuta. U razmaku od nekoliko minuta Đuričić je postigao sva pogotka za Srbiju i time rešio pitanje pobednika.
Napadač „orlova" se prvo sjajno snašao u 59. minutu posle prodora borbenog Fejse, odlično je reagovao u šesnaestercu protivnika i iz neposredne blizine zatresao mrežu golmana Maršala.
Srbija-Skotska-1.jpg
Nakon toga, u 65. minutu isti igrač odlično je ispratio akciju, i posle šuta Tomovića i odbrane Maršala natrčao je na loptu i bez problema zatresao mrežu protivnika. Ovde treba i pohvaliti i kritikovati Tomovića koji se odlično izbirio za loptu, ali je, umesto da asistira Tadiću, pokušao sam da postigne gol iz nepovoljne situacije.
Do kraja meča „orlovi" su savršeno kontrolisali meč i nisu dopustili protivniku da dođe do ozbiljnije prilike za pogodak.
Na ovom meču posebnu pohvalu zaslužuju navijači obe reprezentacije. Navijači Škotske su ranije u toku dana dokazali da su vredni svih pohvala, kada su zajedno sa redarima čistili sneg na stadionu da bi se meč igrao.
Skotska-navijaci.jpg
Navijači Srbije, iako su samo do pola napunili stadion, ipak nisu zviždali fubdalerima koji su nekoliko dana ranije poraženi od Hrvatske. Podrška sa tribina nije izostala, a zvižduka nije bilo.
Ova pobeda Srbije ipak je došla prekasno, jer ništa bitnije ne menja na tabeli. Srbija je i dalje veoma daleko od pozicije za plasman na Svetsko prvenstvo, ali trijumf će poslužiti ekipi da povrati samopouzdanje posle tri vezana poraza u kvalifikacijama.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger