Headlines News :
Home » , , » Zvezdi "Žućkova levica" (VIDEO)

Zvezdi "Žućkova levica" (VIDEO)

Written By maxtv on понедељак, 11. фебруар 2013. | 20:57


Posle dva dana haosa, srpska košarka je konačno dobila novog pobednika Kupa Radovija Koraća. Trofej ove godine ide u vitrine košarkaša Crvene zvezde koji su savladali Partizan u finalu rezultatom 78:69. Posle prvog dana, meč je zbog divljanja navijača prekinut u šestom minutu treće četvrtine pri rezultatu 43:43. Drugog dana Zvezda je sjajom igrom u poslednjoj deonici uspela da dođe do trijumfa.
Kup Radivoja Koraća ući će u košarkaške anale, verovatno ne samo Srbije već i Evrope, i to ne po dobrom. Finale kupa koje je trajalo dva dana, na kraju je završeno pobedom Crvene zvezde. Utakmica između Crvene zvezde i Partizana koja jezbog divljanja navijača u šestom minutu treće četvrtine prekinuta dan ranije pri rezultatu 43:43, danas je nastavljena.

„Crveno-beli" su na kraju trijumfovali rezultatom  78:69 (25:22, 16:16, 8:11, 29:20), a izabranivi Vlade Vukoičića do trijumfa su došli maestralnom igrom u poslednjoj deonici.
Nastavak meča bio je veoma nervozan sa obe strane. Oba tima meč su počela stegnuto, sa dosta promašaja na obe strane. Na kraju, u poslednjih četiri minuta do kraja te doenice obe ekipe postigle su po šest poena, tako da je uoči poslednjih deset minuta na semaforu stajao rezultat 43:43.
Pitanje pobednika rešeno je u prvih nekoliko minuta poslednje deonice, kada su košarkaši Crvene zvezde napravili seriju od 15:0. Partizan je do prvih poena došao tek sredinom poslednje četvrtine i to sa linije slobodnih bacanja.
Odbrana Zvezde u tim trenucima bila je čvrsta, posebno je dobro zatvoren koš, dok su u napadu koš Partizana naizmenično rešetali Rakočević, Skot i Nelson.
Prednost koju su stekli sredinom poslednje deonice „crveno-beli" su bez problema održali do kraja. Paritzan do poslednjeg minuta nije našao rešenje za Zvezdinu odbranu, a najviše što su „crno-beli" uspeli, to je da se približe na šest poena minusa.
Iako je celu utakmicu dva tima obeležio veliki broj kontraverzi, Zvezda je zasluženo pobedila i šesti put u istoriji osvojila nacionalni kup. Za najboljeg igrača finalnog meča proglašen je Zvezdin igrač Demarkus Nelson,
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Igor Rakočević sa 20 poena, poena, dok je crno-bele predvodio Vladimir Lučić sa 17 poena.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger