Headlines News :
Home » , , » Kragujevac, ko je kriv? (VIDEO)

Kragujevac, ko je kriv? (VIDEO)

Written By maxtv on понедељак, 11. фебруар 2013. | 20:53


Prvi čovek srpske košarke Dragan Đilas kaže da se nema šta zameriti organizatoru finalnog meča u Kragujevcu. Sa druge strane, u Zvezdi krive Košarkaški savez, u Partizanu organizatora i policiju.
Napad Partizanovih pristalica na Zvezdinog simpatizera i potom ulazak nekolicine navijača Crvene zvezde na teren, doneli su jednočasovni prekid. Predstavnici klubova prihvatili su predlog presednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa da se meč dovrši dan kasnije.
Đilas smatra da je Savez savesno uradio svoj deo posla u Kragujevcu i da bi se incidenti dogodili bez obzira na mesto održavanja utakmice. 
"Nemamo organizatoru šta da zamerimo, sve su uradili što su mogli", izjavio je Đilas.
Partizan, međutim, smatra da su za incident odgovorni organizator i policija. Osuđujući svaki vid nasiljai poručuje da će se, ako je organizator savesno obavio posao i snimao utakmicu, lako naći krivci.
Partizan tvrdi da njegovi navijači nisu izazvali prekid utakmice. U Zvezdi kažu suprotno; navode da je za nerede u Kragujevcu odgovoran Savez koji, smatraju, nije učinio ništa da predupredi i spreči incident.
"Predsednik KSS nema hrabrosti da kaže istinu. A to je da 12 godina traje politička i državna tortura Partizana nad ostalim klubovima u Srbiji", izjavio Nebojša Čović.
Prvi čovek srpske košarke poručuje svim klubovima a posebno Zvezdi i Partizanu, da oštrim komentarima nije mesto u našoj košarci.
"Košarkaški savez će ubuduće pokušati da smanji tenziju među klubovima, njihovim prestavnicima i funkcionerima, apelujući na njih da shvate težinu svake reči", izjavio je Đilas, i dodao da očekuje pomoć države kako bi se starsti smirile. Poručio je da će razgovarati sa svima koji mogu da pomognu, i rekao da je, u tom cilju, već dva puta kontaktirao potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.
Uoči sinoćnje utakmice, u Kragujevcu su privedena dva Zvezdina navijača zbog posedovanja pirotehnike. Kako nam je potvrđeno, jedan navijač Zvezde povređen je u tuči nedaleko od dvorane, posle meča.

Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger