Headlines News :
Home » , , » Odiseja gotova, Zvezdi kup (VIDEO)

Odiseja gotova, Zvezdi kup (VIDEO)

Written By maxtv on понедељак, 11. фебруар 2013. | 20:42

Crvena zvezda - Partizan 78:69. Finale Kupa Radivoja Koraća koja je počelo juče, a nastavilo se danas pripalo je Crvenoj zvezdi. "Crveno-beli" su zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj deonici dobili meč i osvojili trofej. Košarkaši i stručni štab Partuzana nisu prisustvovali dodeli pehara.
20.00 - Sukob dva najveća kluba se nastavlja. Košarkaši Partizana nisu prisustvovali dodeli pehara. 
19.50 - Za najboljeg košakraša finala izabran je igrač Zvezde Demarkus Nelson. 
19.45 - Crvena zvezda - Partizan 78:69 (kraj). Crvena zvezda uspela je da u poslednjoj četvrtini odigra sjajno, i da u toj deonici slomi otpor Partizana. Zvezda na polovini poslednje četvrtine došla do prednosti od 15 poena, i na kraju rutinski privela meč kraju. 
19.25 - Novi incidenti, ovoga puta na parketu. Pokačili su se prvo Bertrans i Savović, a malo je falilo da dođe do opšte tuče igrača dva tima. 
19.20 - Na šest minuta pred kraj meča Zvezda ima prednost od 14 poena razlike 63:49. "Crveno-beli" sjajno odigrali odbranu i nisu dopustili košarkašima Paritzana da poentiraju u prva četiri minuta poslednje deonice. 
19.15 - Sudije podelile po jednu tehničku grešku klupama Crvene zvezde i Partizana. 
19.10 - Crvena zvezda - Partizan 49:49 (treća četvrtina). I treća četvrtina konačno je privedena kraju. U produžetku meča obe ekipe postigle su po šest poena i u poslednju deonicu ulaze sa izjednačenim rezultatom. 
19.00 - Nastavcljeno je finale Kupa Radivoja Koraća koje je prekinuto dan ranije. Meč između Crvene zvezde i Partizana nastavljen je tačno četiri minuta i šest sekundi pre kraja treće četvrtine. 
18.00 -Jake policijske snage obezbeđuju halu "Jezero" gde će od 19 časova biti nastavljeno finale Kupa Radivoja Koraća. Za Partizan neće nastupadi Dru Gordon koji je dan ranije povredio rame.
 16.50 - Košarkaši Partizana braniće večeras trofej u Kupu Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde bez povređenog krilnog centra Drua Gordona. Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da Gordon sigurno neće igrati večeras, ali nije mogao da iznese detalje o njegovoj povredi.
16.00 - Šteta nastala divljanjem huligana na košarkaškoj utakmici  Crvena zvezda - Partizan, procenjena je na 13 hiljada evra. Na zapadnoj tribini je u potpunosti polomljeno oko dve stotine stolica, a većina ih je tokom sukoba, završila na parketu. Poštujući zakonsku proceduru, pred jučerašnji meč, Sportski centar "Mladost" obezbedio je novu protivpožarnu opremu koja je delom uništena. Kako je RTS-u rečeno, uprava sportskog centra "Mladost" insistiraće da štetu nadonade oba košarkaška kluba.
13.55 - Predsednik KSS-a Dragan Đilas izjavio je danas da organizatori nisu krivi za incidente u Jezeru, kao i da bi se oni dogodili i da se utakmica igrala u nekom drugom gradu. Đilas je apelovao na predstavnike oba kluba da "ne dolivaju ulje na vatru" daljim neprimerenim izjavama, ali i pohvalio ponašanje košarkaša obe ekipe, koji su sportski i dostojanstveno izdržali sve što se u nedelju uveče desilo u Jezeru. Predsednik KSS-a demantovao je da je njegovo obezbeđenje u nedelju "vadilo oružje", ali je priznao da je ušao u verbalni sukob sa jednim navijačem.
13.30 - Košarkaški klub Partizan ocenio je nedeljni incident kao žalostan, navodi se u saopštenju crno-belih koji pitaju kome koristi prekid utakmice. "Demonstracija sile traje već mesecima, a mi, očigledno, treba da prihvatimo da u Srbiji postoji gazda i da se konačno tome povinujemo. Da li je moguće da u ovoj zemlji intriga, manipulacija i laž tako lako prolaze, plasiranje neistina i poluistina podjednako? Ukoliko je organizator savesno obavio posao i, između ostalog, snimao utakmicu, lako je utvrditi istinu", piše u saopštenju. Na sajtu crno-belih objavljena je slika načelnika kragujevačke policije Ivana Đorovića u majici sa obeležjem Crvene zvezde.
13.15 - Hitna pomoć u Kragujevcu prevezla je u Urgentni centar jednog navijača Crvene Zvezde koji je povređen u tuči u blizini hale Jezero. Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Slobodan Kitanović rekao je da se incident dogodio sinoć oko 22.45 i dodao da je dobio informaciju da je povređeni navijač Crvene zvezde 1977. godište iz Kragujevca. Prema rečima portparolke Kliničkog centra u Kragujevcu Vanje Đorđević, mladić je zbrinut u Urgentnom centru i nije životno ugrožen. "Njegove povrede nisu opasne po život, ali se preduzimaju dodatni specijalistički pregledi", rekla je Đorđevićeva.
Neredi-u-hali-Jezero.jpg
12.10 - Ministarka omladine i sporta Alisa Marić najoštrije je osudila nemile događaje na finalnoj utakmici košarkaškog Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde, koja je u nedelju uveče u Kragujevcu prekinuta zbog navijačkih nereda. "Prava je sreća da su policija i redari reagovali pravovremeno i na odgovarajui način sprečili nešto još gore ili ono najgore i ne sumnjam da će nadležni, pre svih MUP, Tužilaštvo i Sud postupiti prema slovu zakona, odrediti i kazniti odgovorne", navodi ministarka.
12.00 - Kragujevačka policija, pre utakmice, privela dvojicu navijača Crvene zvezde zbog "posedovanja pirotehničkih sredstava", potvrđeno Radio-televiziji Srbije u policiji.
11.38 - KK Crvena zvezda Telekom najoštrije je osudio nemile događaje koji su se desili na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Za sve nemile scene odgovornost snosi Košarkaški savez Srbije... Sve ono što se desilo u dvorani Jezero je očigledno vešto smišljeno, sve sa ciljem da se napravi provokacija i na parketu stvori haos, navela je Crvena zvezda.
09.49 - Izgredi navijača na finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća počeli su kada su navijači Partizana ubacili na tribinu navijača Crvene Zvezde, udarali ga, skinuli mu dres i zapalili, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Kragujevcu.
Finale Kupa Radivoja Koraća nastavlja se večeras u 19 časova pred praznim tribinama, pošto je prvi pokušaj da se dođe do novog pobednika Kupa propado posle divljanja navijača. Meč je prekinut u trećoj četvrtini pri rezultatu 43.43. 
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger