Headlines News :
Home » , » Ture i Tevez srušili Čelsi

Ture i Tevez srušili Čelsi

Written By maxtv on недеља, 24. фебруар 2013. | 17:23


Mančester Siti nadigrao na svom terenu Čelsi 2:0. Golove za Siti postigli Jaja Ture u 62. i Karlos Tevez u 85. minutu. Džo Hart odbranio jedanaesterac Lampardu na početku drugog poluvremena.
Ovo je bila četvrta vezana pobeda Sitija nad londonskim timom kod kuće, kojom su se učvrstili na drugom mestu tabele u Premijer ligi sa 12 bodova zaostatka za vodećim Mančester Junajtedom.
Siti-Celzi1.jpg
Siti je sada na sedam bodova prednosti nad trećeplasiranim Čelsijem koji bi mogao da sklizne na četvrto mesto, ukoliko u ponedeljak Totenhem savlada Vest Hem.
Golove za Siti postigli su Jaja Ture u 62. i Karlos Tevez u 85. pravim projektilom sa oko 20 metara, koji je završio u levom gornjem uglu. Tokom utakmice istakao se i srpski internacionalac Matija Nastasić.
Siti je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, mogao je u dva navrata da povede, posle šuteva Matije Nastasića i Džeka Rodvela, ali je golman Čelsija Petr Čeh uspeo da zaustavi njihove udarce na gol.
Na početku drugog poluvremena, u 52. minutu dosuđen je penal za Čelsi. Fudbaler Sitija Kolo Ture nije uspeo da zaustavi Demba Bu, pa je golman Sitija Džo Hart morao da napusti gol i u pokušaju da dođe do lopte srušio je napadača Čelsija u šesnaestercu.
Siti-Celzi2.jpg
Sudija Andre Mariner dosudio je jedanaesterac, a Hartu nije pokazao žuti karton. Kapiten Čelsija Frenk Lampard je sa bele tačke šutirao u donji desni ugao gola, ali je Hart uspeo da odbrani. Kapiten Čelsija je tako propustio priliku da postigne 200. pogodak za "plavce".
Ekipa Roberta Mančinija povela je u 62. minutu. David Silva dodao je do Jaja Turea, a on je okružen četvoricom igrača "zavrnuo" loptu i poslao je ispod ruke Petra Čeha.
Fudbaleri Čelsija nisu potom uspeli da naprave ozbiljniju šansu, a Siti je čuvao vođstvo. Konačan rezultat postavio je Teves u 85. minutu.
Serhio Aguero je prošao po levoj strani i dodao do Silve, koji je prosledio do argentinskog napadača. Branislav Ivanović i Tim Kejhil su bili ispred Tevesa, ali je on sa oko 20 metara snažno šutirao i pogodio gornji ugao Čehove mreže.
Siti-Celzi4.jpg
Njukasl je savladao Sautempton sa 4:2, golovima Muse Sisoka u 33, Papisa Sisea u 42, Joana Kabaja u 67. iz jedanaesterca i autogolom Josa Huivelda u 79. minutu.
Golove za Sautempton postigli su Šnajderlin u trećem i Lambert u 50. minutu.
Sutra: Vest Hem - Totenhem (21,00)
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger