Headlines News :
Home » , » Danica za istoriju

Danica za istoriju

Written By maxtv on недеља, 24. фебруар 2013. | 15:46


Danica Patrik ove nedelje nalazi se u centru pažnje američke sportske javnosti. Danica, uoči trke „Dejtona 500", ima pol poziciju, i dobre šanse da postane prvi žeski vozač pobednik prestižne trke. Tridesetogodišnja Danica ima i srpske korene, tako da navijači u Srbiji imaju konačno za koga da navijaju.
Čim je zakoračila na stazu, stotine navijača koji su pratili trening na stazi Daytona International Speedway podržali su jedinog ženskog vozača u Naskar seriji, Danicu Patrik.
Danica Patrik.jpg
Ova devojka, koja je osvajanjem pol pozicije pred trku Dejtona 500 usmerila svu pažnju javnosti na sebe, jedva se izborila sa pristalicama koje će biti uz nju kroz ceo tok ove najprestižnije trke iz Naskar serije.
Poruke „udaj se za mene", „nazovi me", brojem telefona, kao i mnogi drugi izlivi ljubavi viđeni su na stazi. Tu je bio i ženski deo publike koji je podržao Danicu u nadi da će biti prvi ženski vozač koji će osvojiti prestižnu trku.
Danica nije samo poularna na stazi, ona je glavna zvezda i u Naskar garaži. Tako su ćerke veterana Džefa Gortona, Džima Džonsona i Karla Edvardsa želele da upoznaju Danicu.
Danica Patrik navijaci.jpg
"Svi želimo da Danica postane prva žena koja će osvojiti Dejtonu 500. Protiv sebe će imati najbolje vozače. Njen plan je da ostane na čelu i da kontroliše trku do samog kraja", rekao je Gibson, koji je dodao da Danica .još uvek nema puno iskustva u ovom načinu trke, ali da ima velike šanse da završi na prvom mestu.
Mediji u Americi Danicu već sada upoređuju i sa Amelijom Erhart, prvom ženom koja je preletela Atlantik. Ukoliko trijumfuje, ponovo će biti povučene paralele između Danice i Amelije.
I navijači u Srbiji, kojima ja mahom Naskar nepoznato i nezanimljivo takmičenje, imaće razoga da navijaju za Danicu, imajući u vidu da nosi i srpske korene. Majka Danice Patrik je norveškog porekla, ali familija sa očeve strane je sa naših prostora.
Danica Patrik kokpit.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger