Headlines News :
Home » , » Jelen Super liga: Zvezdin prvenac, kiksevi Partizana i Voše

Jelen Super liga: Zvezdin prvenac, kiksevi Partizana i Voše

Written By maxtv on субота, 17. август 2013. | 21:55

Zvezda upisala prvu pobedu u prvenstvu, savladali Jagodinu sa 2:1. Dvostruki strelac Miloš Ninković. Partizanu samo bod u Nišu, kao i Vojvodini protiv Voždovca. Radnički iz Kragujevca posle preokreta do pobede nad Napretkom. Pojedini mečevi kasnili pet minuta, u znak protesta protiv Tomislava Karadžića. Na "Marakani" prekid od sedam minuta zbog transparenta.

Konačno malo lepih vesti za navijače Crvene zvezde. Crveno-beli upisali prvu pobedu u prvenstvu, na "Marakani" je pala Jagodina sa 2:1.

Najzaslužniji za Zvezdin prvenac u šampionatu bio je igrač od kojeg se, možda, i najviše očekuje ove godine - Miloš Ninković, koji je oba puta zatresao mrežu - u 31. i 45. minutu.

Izabranici Slaviše Stojanovića odigrali su veoma dobro prvo poluvreme, ali je u nastavku Jagodina došla do daha i uspela preko Gogića u 82. minutu da unese dozu nervoze u redove domaćina.

Ipak, to je bilo sve što su gosti uspeli da učine i do kraja nisu imali snage za izjednačenje pred 12.000 gledalaca.

Sudija Milorad Mažić u finišu prvog dela prekinuo je meč na sedam, osam minuta dok sa severne tribine nije uklonjen transparent na kojem je pisalo "Sudijska organizacija - kriminalna formacija".

Ovaj duel ostaće upamćen i po debiju Ifeanija Onjila u dresu crveno-belih, kao i na povratak Dragana Mrđe u klub u kojem je napravio prve fudbalske korake.

Utakmicu je obeležilo kašnjenje od pet minuta u znak protesta protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića. Isto je bilo i na utakmicama Voždovac - Vojvodina i Spartak - OFK Beograd. Kašnjenja, međutim, nije bilo ni na utakmici Novi Pazar - Rad, iako je meč Pazara sa Partizanom u prvom kolu izazvao ovaj talas protesta.

Fudbaleri Partizana odigrali su u Nišu nerešeno bez golova protiv ekipe Radničkog.

Izabranici Vuka Rašovića pružili su još jednu u nizu bledih partija ove sezone i navijačima dali novi razlog za brigu uoči prvog meča sa švajcarskim Tunom u baražu za Ligu Evrope sledećeg četvrtka.

Možda najbolju šansu za gol za Partizan propustio je debitant Ismael Fofana u 86. minutu, kada je šutirao, a jedan od igrača Radničkog izbacio loptu sa gol-linije.

Pre toga, u 79. minutu domaćin je mogao do pogotka, ali je bravurozno intervenisao povratnik na gol Vladimir Stojković, i sačuvao mrežu nakon šuta Vladimira Milenkovića.

Domaćin je u 88. minutu ostao sa igračem manje na terenu, pošto je drugi žuti karton opravdano zaradio igrač Radničkog Živkovića.

Utisak je da je sudija Glođović prethodno u dva navrata oprostio Živkoviću isključenje, jednom zbog namernog igranja rukom, a drugi put zbog oštrog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem.

Radnički iz Kragujevca je došao do pobede nad Napretkom, i to posle preokreta. Napredak je poveo golom iskusnog Mirosavljevića u 32. minutu. Iako je Napredak na odmor otišao sa prednošću, nije izdržao do kraja meča. Prvo je Petrović doneo izjednačenje Radničkom, da bi, u samom finišu meča, sa bele tačke Beljić pogodio za pobedu i veliku radost u Kragujevcu.

Vojvodina je igrala nerešeno na gostovanju protiv Voždovca, novog člana Superlige. Alivodić je doveo Novosađane u vođstvo, ali je Voždovac izjednačio u 83. minutu preko Marušića.

Istim rezultatom završila se utakmica Donji Srem - Javor. Damjanović je doneo vođstvo domaćem timu u 15. minutu, ali je Ivković izjednačio u 61. minutu i postavio konačan rezultat.

Spartak iz Subotice je sa 1:0 savladao OFK Beograd, a jedini gol je delo Milivojeva u 83. minutu.

Novi Pazar je upisao tri boda, jer je savladao Rad na svom terenu sa 1:0, golom Kecapa.

Rezultati drugog kola:
Radnički Kragujevac - Napredak 2:1 (Petrović 64, Beljić 90. penal - Mirosavljević 32)
Donji Srem - Javor 1:1 (Damjanović 15 - Ivković 61)
Voždovac - Vojvodina 1:1 (Marušić 83- Alivodić 64)
Spartak - OFK Beograd 1:0 (Milivojev 83)
Novi Pazar - Rad 1:0 (Kecap 76)
Crvena zvezda - Jagodina 2:1 (Ninković 31, 45 - Gogić 82)
Radnički Niš - Partizan 0:0

Nedelja:
Čukarički - Sloboda
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger