Headlines News :
Home » , » Oštro upozorenje UEFA za Srbiju pred meč sa Hrvatskom

Oštro upozorenje UEFA za Srbiju pred meč sa Hrvatskom

Written By maxtv on субота, 17. август 2013. | 08:29

Evropska fudbalska unija poslala je upozorenje Fudbalskom savezu Srbije da će rigorozno kazniti i najmanji incident na tribinama na meču sa Hrvatskom.

Poslednjih godina i ‘orlovi’ i ‘vatreni’ su zbog ponašanja svojih navijači dobijali velike kazne, pa je takvo upozorenje pred meč visokog rizika očekivano.

Ipak, i najmanji incident, sa ili bez političke pozadine, vladajuće telo evropskog fudbala rigorozno će kazniti, a na vreme je o tome obavestila oba Saveza.

Duel između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra na “Marakani”, a iako to sada zvuči nerealno, sledeća kazna za bilo koju od dve selekcije u slučaju ispada navijača mogla bi da bude suspenzija na tri godine. Ta kazna ne bi važila samo za seniorsku reprezentaciju, već i mlađe selekcije.

UEFA još nije zaboravila incidente u Đenovi, kada su utakmicu između Italije i Srbije prekinuli naši navijači. Ta utakmica registrovana je službenim rezultatom 3:0, naš Savez je kažnjen sa 120.000 evra, a nacionalni tim jednim mečom igranja bez prisustva publike. Takođe, izrečena je uslovna kazna na dve godine, koja je istekla.

Ne treba zaboraviti ni incidente u Kruševcu, na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske, kada je izrečena kazna od 80.000 evra i dve utakmice igranja bez navijača. Zbog ponašanja, četvorica igrača su dobila vremenske suspenzije. Čaušić će pauzirati na četiri utakmice, Malbašić i Mudrinski na po tri, a Ninković je zaradio dve utakmice neigranja. Takođe, dve godine iz fudbala su odstranjeni pomoćni trener Katić i fizioterapeut Milutinović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger