Headlines News :
Home » , » Fenomenalni Rajković oveo Srbiju u finale!

Fenomenalni Rajković oveo Srbiju u finale!

Written By maxtv on понедељак, 29. јул 2013. | 18:17

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, pošto je posle dramatične penal serije savladala Portugaliju - 3:2.
Posle regularnog toka rezultat je bio 2:2, a fenomenalni golman Srbije Predrag Rajković odbranio je tri penala, da bi Mitrović potvrdio finale.
'Orlići' su odlično otvorili meč i poveli u šestom minutu preko Đurđevića. Međutim, Portugalci su preokrenuli golovima Bernanda u 55. i Gedes u 79. minutu, da bi Gaćinović doneo produžetke pet minuta pre kraja.
Srbija će u finalu, koje je na programu prvog avgusta, igrati protiv pobednika duela između Španije i Francuske, koji se igra od 20.00.

Naši momci su od prvog minuta krenuli ofanzivno. Tandem Mitrović - Đurđević je bio odlično raspoložen, što je dovelo do promene rezultata već u šestom minutu meča.

Mitrović je proigrao Đurđevića kroz sredinu, da bi ovaj samo prosledio loptu na desni bok do Golubovića i krenuo u srce šesnesterca. Golubović mu je uzvratio odličnim centaršutem, a mladi napadač Rada se izvio i zakucao loptu u levi ugao gola Bruna Varele.

Povukli su se naši igrači posle vođstva, ali su i dalje povremeno pretili. Krizni period nastupio je u poslednjih deset minuta prvog poluvremena, međutim, nije bilo promene rezultata.

Nastavili su Portugalci u istom ritmu, držeći loptu i konstatno pritiskajući poslednju liniju, nisu dali šansu našima da naprave ozbiljniju akciju. U 55. minutu su, posle tečne akcije, Bernara i Orete stigli do izjednačenja, da bi Gedeš lepim golom glavom u 79. u potpunosti preokrenuo rezultat.

Nisu ni tada stali Portugalci, pametno su čuvali loptu i, činilo se, rutinski privodili meč kraju. Ipak, na našu sreću, rezervista Gaćinović je dugu loptu driblingom pretvorio u gol šansu i preciznim udarcem poravnao na 2.2.

U produžecima nije bilo previše uzbuđenja, pa se pristupilo izvođenju penala. Loše je počelo, Pavlovski je pogodio stativu, posle vodećeg gola Edgara Le. U junaka dana izrastao je golman Predrag Rajković koji je zaustavio tri udarca, da bi Mitrović u petoj seriji pogodio za finale.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger