Headlines News :
Home » , , » Mediteranske Igre: Srebro za košarkaše (VIDEO)

Mediteranske Igre: Srebro za košarkaše (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 25. јун 2013. | 22:18

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igarama u Mersinu, pošto je u finalu izgubila od domaćina Turske sa 79:62.
U prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 21:18 košarkaši Srbije držali su rezultatsku ravnotežu, ali je u drugoj četvrtini reprezentacija Turske, koju predvodi Bogdan Tanjević, stekla prednost, prevashodno šutom za tri poena.
Ta prednost je do kraja ostala nedostižna za tim Srbije. U jednom trenutku poslednje četvrtine reprezentativci Srbije su uspeli da razliku smanje na 10 poena, ali ne i da završnicu učine neizvesnijom.


"Izuzetno teška utakmica. Turska je bila bolja u odbrani i taj segment igre je presudio. U ovom trenutku i sa ovim sastavom, nismo mogli da budemo ravnopravni. Ponavljale su se neke greške, naročito u odbrani što je nedopustivo. Na kraju u svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni rezultatom i srebrnom medaljom", rekao je selektor Oliver Popović.


Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Nikola Kalinić sa 16 i Miloš Dimić sa 13 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Cemal Nalga sa 14 i Baris Ermis i Šerhat Cetin sa po 13 poena.

Sa srebrnom medaljom košarkaša, zaključno sa petim danom takmičenja, Srbija ima 20 osvojenih medalja na Mediteranskim igrama.


Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger