Headlines News :
Home » , , » Čikago preokretom do NHL titule (VIDEO)

Čikago preokretom do NHL titule (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 25. јун 2013. | 13:26

Čikago Blekhoksi su osvojili peti Stenli kup u istoriji nakon neverovatnog preokreta u šestom meču finalne serije protiv Boston Bruinsa.



Boston je nakon tri meča vodio sa 2-1 u pobedama, ali su Blekhoksi uspeli da pobede u naredna dva meča i dođu na trijumf od trofeja Stenli kupa.

Šesti meč se igrao u Bostonu i domaća ekipa je od samog starta igrala bolje i dominirala utakmicom. Ipak, na golu Čikaga stajao je fantastični Keri Kroford, koji je branio sve moguće i nemoguće šuteve, dozvolivši protivniku gol u sedmom minutu meča. Kroford je maestralnim odbranama u plej-ofu postao golman sa najboljim skorom u istoriji Čikaga, sa primljenih samo 1,84 gola po meču. Uprkos sjajnim odbranama Kroforda junak meča mogao je da bude Milan Lučić, kanadski Srbin, koji je na sedam minuta pre kraja meča postigao pogodak za prednost domaće ekipe od 2-1. Gol je postignut od stative pa od leđa golmana, tako da nikako nije mogao da ide na dušu Kroforda.

Da Lučić ne bude junak meča pobrinuo se Džonatan Tevs, koji je sa dve fantastične asistencije omogućio dva pogotka za samo 18 sekundi i potpuni preokret na malo manje od minuta do kraja meča. Ekipa Bostona nije imaal snage tako da su Blekhoksi po peti put u istoriji kluba podigli trofej namenjen osvajaču Stenli kupa.


Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger