Headlines News :
Home » , » Košarkašice sa Italijom za Polufinale

Košarkašice sa Italijom za Polufinale

Written By maxtv on уторак, 25. јун 2013. | 08:29

Srpske košarkašice igraće sa Italijom u cetvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj u sredu od 20 časova.
Izabranice Marine Maljković su još u nedelju zauzele drugo mesto u svojoj grupi, dok su Italijanke savladale Crnu Goru 66:60 i zauzele treće mesto u grupi E.
Naše košarkašice su se u pripremnom periodu za Evropsko prvenstvo dva puta su sastale sa selekcijom Italije i ostvarile sigurne pobede. Na „Trofeju Beograda“ bilo je 73:53, a na turniru „Kalipski Kup“ u Mogiljevu, u Belorusiji“, 73:62.
Međutim, niko u taboru naših najboljih košarkašica se ne zavarava tim pobedama, jer je u četvrtfinalnom duelu neuporedivo veći ulog. 

Italijanke su na oba turnira, u Beogradu i Mogiljevu, igrale u trećoj, a ovde na šampionatu u Francuskoj su u petoj brzini. Svi smo veoma svesni da se radi o kvalitetnom i opasnom timu. Imaju sve što im je nedostajalo u kvalifikacijama, sve njihove igračice su se odazvale pozivu selektora, kompaktne su i žele preko nas da se dokopaju polufinala i plasmana na Svetsko prvenstvo“, jasna jeMaljkovićeva, koja je i pre turnira „Trofej Beograda“ isticala ogroman napredak Italijanki i mogućnost da budu veliko iznenađenje u Francuskoj. 

Selekcija Italije u dosadašnjem delu šampionata ostvarila polovičan učinak, poražene su od Rusije, Španije i Turske, dok su do četvrtfinala stigle trijumfima protiv Švedske, Slovačke i Crne Gore. 

Zaista je reč o odličnom timu, koji fantastično trči i igra veoma snažno u odbrani. Podatak da su u direktnom duelu eliminisale sa turnira Crnu Goru o čijim je kvalitetima suvišno govoriti, jasno pokazuje kakav protivnik nas čeka u četvrtfinalu“, naglasila je Maljkovićeva. 

Raspoloženje i atmosfera u našoj reprezentaciji je na najvišem mogućem nivou. Posle dva startna poraza, izabranice Marine Maljković nanizale su četiri impresivne pobede. Postale prve ekipa u istoriji šampionata Evrope koja je u drugoj fazi turnira ostvarila maksimalan učinak, a da je pritom u novoformiranoj grupi startovala bez bodova. 

Moje igračice su inteligentne ličnosti, dovoljno mudre, da se ne opuste i shvate da moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta. Potrebno je da se još više borimo, da zaboravimo da smo dva puta pobedili selekciju Italije u pripremnom periodu. I da smo ih savladale 15 puta, potrebno je da to uradimo još jednom, sada kad je najvažnije“, zaključila je selektorka reprezentacije Srbije.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger