Headlines News :
Home » , » Finale kao biti il' ne biti

Finale kao biti il' ne biti

Written By maxtv on среда, 5. јун 2013. | 00:35

Vreme je da se rat "večitih" preseli sa konferencija na košarkaški teren. U finalu nema favorita, obe ekipe naredne godine igraju u Evroligi, pa je titula šampiona stvar prestiža. Crvena zvezda protiv Partizana, učitelj protiv učenika, mladost protiv iskustva.
Mečevi između Crvene zvezde i Partizana uvek su sa sobom nosili određeni naboj, ni ove godine neće biti drugačije - naprotiv! Dva najveća srpska kluba u sredu počinju finalnu seriju košarkaškog plej-ofa, a čini se da je ove sezone više duela bilo van terena nego na njemu.
Zvezda-Partizan1.jpg
Uopšte nije bitno ko je prvi počeo, niti ko je koristio prljavija sredstva u ratu koji traje već više od godinu dana. Bitno je da se srpska košarka vrati na staze stare slave, a to neće biti moguće dok god ljude iz dva najljuća tabora ne nađu zajednički jezik.
Istina, Srbija će naredne sezone prvi put u istoriji imati dva predstavnika u košarkaškoj Evroligi. Srpski klubovi, iz Srbije i Republike Srpske, ove godine dominirali su regionom i na košarkaškom terenu pokazali da im je mesto među najboljim timovima Evrope.
Zvezda-Partizan2.jpg
Možda će činjenica da oba beogradska kluba naredne sezone igrati u eliti malo ublažiti sukobe, ali iz oba tabora stižu najave da je titula šampiona Srbije izuzetno bitna. A zašto?
Partizan je 11 poslednjih godina šampion Srbije, pa crno-beli žele da nastave dominaciju u srpskoj košarci. Partizan ima mlad i talentovan tim, predvođen iskusnim trenerom, pa bi nastavak kontinuiteta bila velika stvar za vladajućeg šampiona.
Zvezda-Partizan3.jpg
Sa druge strane, Crvena zvezda je ove godine značajno uložila u tim. Iskusni igrači, predvođeni Igorom Rakočevićem, prvi put su u Jadranskoj ligi regularni deo sezone završili ispred „večitog" rivala, ali je, za sada, osvojen samo Kup Srbije.
Partizan sigurno ima prednost na klupi. Duško Vujošević sigurno je iskusniji trener od Dejana Radonjića i, što je možda i bitnije, zna kako se uzimaju trofeji u Srbiji. Nije nebitna i činjenica da su dva trenera sarađivala u reprezentaciji Crne Gore, kao i da je Vujošević mlađem kolegi, na neki način, bio i mentor.
Radonjic-Vujsevic.jpg
Ipak, odlučiće oni na terenu, a tu je situacija malo drugačija. Već je pomenuto da Zvezda ima iskusniji tim. Osim kapitena Rakočevića, crveno-beli u svom timu imaju i dva Amerikanca, Skota i Nelsona, kao i iskusnog centra Katića.
Partizanova snaga leži u mladosti i eksplozivnosti, kao i u činjenici da ne postoji glavna zvezda ekipe, odnosno glavni igrač. Kapiten Lučić sigurno je motor ekipe, velika je uloga Lea Vestermana, dok su glavni košgeteri Davis Bertans i Bogdan Bogdanović.
Zvezda-Partizan4.jpg
U velikom finalu nema favorita. Šampiona Srbije odlučiće trenutna inspiracija, poneka zamka trenera i, možda i najvažnije, srčanost igrača obe ekipe.
Finalna serija košarkaškog plej-ofa počinje u sredu, 5. juna, a pobednik će biti ekipa koja prva stigne do tri trijumfa. Košarkaši Partizana imaće prednost domaćeg terena.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger