Headlines News :
Home » , » Pele: Igraćemo u finalu SP

Pele: Igraćemo u finalu SP

Written By maxtv on среда, 5. јун 2013. | 16:29

Najbolji fudbaler sveta svih vremena Brazilac Pele rekao je da domaćin Svetskog prevnstva 2014. godine ima odličnu priliku da se plasira u finale, ali da nije siguran da može i do titule.On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja - Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.
"Mislim da Brazil ima odličnu priliku da dođe do finala Svetskog prvenstva. Ne mogu da budem siguran da li će i da osvoji, jer fudbal uvek donosi mnogo iznenađenja. Imamo sjajne igrače, nažalost za prethodne tri godine nismo stvorili bazu, sada je za selektora došao Skolari i sve promenio", rekao je Pele.
Pele.jpg
Pele je istakao da njegova selekcija ima talentovane igrače poput Nejmara, Oskara, Lukasa Mure i Luiza, koji bi konačno mogli da vrate Brazilce na tron.
Poslednji put petostruki prvak sveta titulu je osvojio 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu.
"Uvek sam bio za to da u nacionalnom timu budu igrači koji igraju dobar fudbal, što je veoma važno za sve u Brazilu. Kada bih morao da se godinu dana pre Mundijala izjasnim za najveće kandidate za titulu, pored Brazila, izabrao bih Nemačku i Španiju", rekao je 72-godišnji Pele.
On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja - Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.
Pele-2.jpg
"Pre pet meseci bili smo malo zabrinuti, ali mislim da je sada sve spremno. Predstoji nam Kup konfederacija, za godinu dana Svetsko prvenstvo i posle Olimpijske igre. Tri velike sportske manifestacije i Brazil mora da bude spreman za to", zaključio je Pele.
Kup konfederacija u Brazilu počinje 15. juna, dok je SP na programu od 12. juna do 13. jula 2014. godine.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger