Headlines News :
Home » , » Nova pravila u odbojci

Nova pravila u odbojci

Written By maxtv on среда, 29. мај 2013. | 15:47

Na predstojećem takmičenju u Evropskoj ligi FIVB će testirati nova pravila, koja bi odbojku trebalo da približe odbojci na pesku. Set će se igrati do osvojenog 21 poena, a smanjen je broj tehničkih tajm-auta, kao i vreme između dva poena.
Administrativni odbor Svetske odbojkaške federacije (FIVB) odlučio je danas da Evropska liga bude test takmičenje za nova pravila, koja za cilj imaju približavanje ovog sporta odbojci na pesku.
Srbija-odbojka.jpg
Evropska liga će se ove godine igrati po novom sistemu, svaki set trajaće do 21 poena, osim petog seta, koji će se igrati, kao i do sada, do 15 poena.
Tokom setova biće samo jedan tehnički tajm-aut i to kada jedna od ekipa osvoji 12 poena, osim u petom setu, gde nema tehničkog tajm-auta.
Na osnovu predloga "Specijalne radne grupe" FIVB, promenjen je i period između završetka jednog i početka drugog poena. Naime, prvi sudija ima obavezu da proveri da li su ekipe spremne za igru i da li server ima loptu, i to mora da uradi najduže 10 sekundi po završetku prethodnog poena. Takođe, server će u Evropskoj ligi imati pet sekundi za servis, umesto dosadašnjih osam.
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i šampion Evrope, igraće u B grupi sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom.
U A grupi će igrati Turska, Bugarska, Rumunija i Mađarska.
Plasman na završni turnir u Bugarskoj 13. i 14. jula, pored domaćina, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.
Finalisti petog izdanja Evropske lige izboriće učešće na Gran Priju 2014.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger