Headlines News :
Home » , » Partizan preživeo Ivanjicu

Partizan preživeo Ivanjicu

Written By maxtv on субота, 13. април 2013. | 16:26


Partizan je minimalnom pobedom nad Javorom prekinuo niz od tri susreta bez trijumfa, ali ponovo nije briljirao. Aktuelni šampion je do pogotka došao na samom početku meča, iz jedanaesterca, preko Saše Ilića.
Fudbaleri Partizana savladali su danas u Ivanjici ekipu domaćeg Javora sa 1:0, u prvoj utakmici 23. kola Superlige Srbije.
partizan.jpg
Aktuelni šampion je zabeležio 17. pobedu ove sezone, pa je na čelu tabele ponovo odmakao sedam bodova "večitom" rivalu Crvenoj zvezdi, koja ima utakmicu manje.
Na "vrućem" terenu u Ivanjici crno-beli su do značajnih bodova, kojima su se primakli odbrani titule, došli pogotkom iz penala već u 2. minutu susreta. Kamerunac Valiđo je u kaznenom prostoru sapleo Brašanca, a siguran realizator bio je kapiten Saša Ilić.
Javor je u nastavku meča svim silama nastojao da izvuče remi. Igrao je angažovano i borbeno, a najpovoljniju šansu propustio je Kostić u 35. minutu, kada mu je golman Beograđana Stojković odbranio "zicer".
Drugo poluvreme proteklo je u nezanimljivoj igri, jalovim pokušajima domaćina i zatvorenijoj varijanti crno-belih. Gosti su organizovanom odbranom uspeli da sačuvaju mrežu i zasluženo trijumfuju za krupan korak ka tituli.
Trener Partizana Vladimir Vermezović u Ivanjici je izveo izmenjen sastav, bez povređenih Markovića i Ostojića, kao i suspendovanih Mitrovića i Ninkovića.
 Konačno pobeda
Trener Partizana Vladimir Vermezović apostrofirao je psihološku pritisak koji je bio nametnut njegovim izabranicima uoči meča.
Partizan 2.jpg
"Utakmica je bila veoma teška. Igrači su bili pod strahovitim psihološkim pritiskom. Ne čudi zato što je bilo stvari koje se ne dešavaju Partizanu inače. Najbitnije je da smo prekinuli seriju", rekao je Vermezović posle utakmice.
"Dobro je dok se broje bodovi. Rekao sam i pre da nisam imao šta da zamerim igračima za prethodne tri utakmice, ali se fudbal ipak igra za bodove", dodao je trener crno-belih.
Trener Javora Mladen Dodić pohvalio je svoje igrače, uprkos porazu.
"Cilj nam je bio da ne primimo gol u uvodnim minutima, tako da posle pritisak bude na Partizanu, ali desilo se upravo suprotno. Momci su bili izuzetno borbeni, mada su znali za bolje partije. Uspeli smo da se vratimo posle šoka, ali nam je opet falila realizacija. Žao mi je zbog rezultata, ali su momci zaslužili pohvalu", rekao je Dodić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger