Headlines News :
Home » , » Nole smirio Bojsi, Srbija u polufinalu

Nole smirio Bojsi, Srbija u polufinalu

Written By maxtv on понедељак, 8. април 2013. | 00:02


Srbija je u polufinalu Dejvis kupa! Heroj nacije Novak Đoković deklasirao Sema Kverija 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0. Otkazan rezultatski nebitan duel između Iznera i Troickog. Srbija čeka pobednika duela Italija - Kanada.
Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa pošto je večeras na gostuućem terenu u Bojsiju povela protiv selekcije SAD s nedostižnih 3:1.
DK2.jpg
Odlučujući poen za Srbiju osvojio je najbolji teniser sveta Novak Đomović savladavši Sema Kverija sa 3:1 u setovima - 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0. Meč je trajao dva sata i 34 minuta.
Juče u meču dublova Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac ostvarili su podvig pobedom nad Majkom i Bobom Brajanom posle maratonske borbe u pet setova - 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13. Prethodno je Đoković u petak pobedio Džona Iznera sa 7:6 (7:5), 6:2, 7:5, dok je Kveri bio bolji od Viktora Troickog - 7:6 (7:1),3:6, 4:6, 6.1, 6:4.
Vođstva dve reprezentacije dogovorila da se rezultatski nebitan duel između Iznera i Troickog otkaže.
U trećem gemu meča, Đoković je pri doskoku nakon udarca iskrenuo desni skočni zglob, nakon čega je usledio desetominutni prekid kako bi mu bila ukazana pomoć. Novak je nakon tog prekida oduzeo servis Kveriju i poveo sa 2:1, a u šestom gemu meča Amerikanac mu je uzvratio istom merom. Do kraja seta prvi teniser sveta još jednom je uspeo da oduzme servis Kveriju i tako okonča taj period igre u svoju korist.
Novak-povreda1.jpg
U drugom setu nije bilo mnogo uzbuđenja, sve do finiša, odnosno 11. gema kada je Đoković imao dve brejk lopte, ali nije bio uspešan, da bi Amerikanac već u narednom došao do dve set lopte, koje takođe nije iskoristio.
U taj-brejku, Amerikanac je napravio četiri mini-brejka, dok je Đoković samo dvaput uspeo da uzvrati, pa je tako Kveri izjednačio rezultat u setovima.
U naredna dva seta, Novak je izuzetnom igrom u potpunosti nadigrao Kverija, kome je u dva seta pripao sam o jedan gem.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da će sutra da razmišlja o povredi, nakon što je savladao Sema Kverija i obezbedio reprezentaciji Srbije plasman u polufinale Dejvis kupa.
DK1.jpg
Đoković je pobedio Kverija sa 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0, a Srbija je prošla u polufinale trijumfom nad reprezentacijom SAD sa 3:1.
"Prelep je osećaj, kao i uvek kada igram za nacionalnu reprezentaciju. Uspeli smo da dobijemo veoma kvalitetnog rivala, najtrofejniju selekciju u Dejvis kupu. Prirodu povrede još ne znam, ali o tome ću da razmišljam sutra", izjavio je Novak.
Prvi reket sveta iskrenuo je zglob prilikom doskoka u trećem gemu prvog seta, zbog čega su mu lekari nekoliko minuta ukazivali pomoć. Postojala je bojazan od pogoršanja ozlede, međutim, Đoković je stisnuo zube i do kraja meča igrao na visokom nivou.
"Jaki lekovi omogućili su mi da potiskujem bol i koliko-toliko budem u igri. Na sreću, izdržao sam. Izborili smo još jedno polufinale, hvala svima na podršci", kazao je Đoković. On je ocenio da se ostatak njegovog tima možda neće složiti sa odlukom da igra u Dejvis kupu, uoči važnih turnira u nastavku sezone i zacrtanih ciljeva, među kojima je glavni osvajanje Rolan Rarosa.
DK3.jpg
"Moja odluka je da igram i nije mi žao. Retke su prilike kada mogu da igram za Srbiju i to činim sa velikim uživanjem. Ova pobeda je veliki podstrek celom timu, unela je još više samopouzdanja", poručio je prvi reket sveta.
Srbija u polufinalu Dejvis kupa čeka pobednika meča između Italije i Kanade.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger