Headlines News :
Home » , » "Orlovi" sleteli u Ljubljanu

"Orlovi" sleteli u Ljubljanu

Written By maxtv on уторак, 10. септембар 2013. | 14:57

Košarkaši Srbije su jutros nakon treninga napustili Jesenice i stigli u Ljubljanu, gde će u sredu od 17.45 igrati prvi meč druge faze na EP protiv Belgije. Selektor Ivković kritikovao organizatore.

Košarkaška reprezentacija Srbije preselila se u Ljubljanu gde će igrati u drugoj fazi Evrobasketa, posle odličnih nastupa u Jesenicama. Dudini "orlovi" su prethodnih dana bili smešteni u hotelu "Kompas", u Kranjskoj Gori. Osoblje tog hotela ispratilo je u utorak ujutro naše momke i poželelo im puno uspeha u nastavku takmičenja.

Selektor Dušan Ivković bio je prilično ljut na organizatore Prvenstva i oštro ih je kritikovao zbog toga što dan pred početak drugog kruga i našu utakmicu sa Belgijom, nisu u ljubljanskoj dvorani "Stožice" obezbedili termine za trening. To je i bio razlog neplaniranog ostanka naših košarkaša u Kranjskoj Gori još jedan dan.

Ivković se na ovakav potez odlučio jer nije želeo da prekida kontinuitet rada pred nastavak takmičenja, zbog čega su naši košarkaši trenirali u uobičajenom terminu u dvorani u Kranjskoj Gori, posle čega su otputovali za Ljubljanu.

Prvi protivnik u novoformiranoj grupi E biće nam jedno od prijatnijih iznenađenja ovog šampionata - reprezentacija Belgije, koja je u prvoj rundi dva puta pobedila (Nemačka i Velika Britanija), a tri puta izgubila (Ukrajina, Izrael i Francuska).

Belgijance je do ovog, za njih velikog uspeha, predvodio iskusni Aksel Ervel, sa prosekom od 11,2 poena i 7,8 skokova, a pratio ga je plejmejker Sem van Rosom sa 9,2 poena, 3,8 skokova i 3,2 asistencije.

Ono što je Belgijance posebno odlikovalo u dosadašnjem delu prvenstva je veoma jaka, agresivna odbrana, koja je u nekim utakmicama donosila čak i 20 poena iz kontranapada. Protiv favorizovane Francuske pokazali su da mogu da se nose i sa najjačim selekcijama, ali ako im najbolji šuteri ne prorade, onda i tim gubi konce u igri.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger