Headlines News :
Home » , » Nadal je novi kralj US Opena

Nadal je novi kralj US Opena

Written By maxtv on уторак, 10. септембар 2013. | 08:11

Đoković - Nadal 1:3 (2:6, 6:3, 4:6, 1:6) Rafael Nadal osvajač je ovogodišnjeg Ju-Es opena. Posle velike borbe i atomskog tenisa, Španac je savladao Novaka Đokovića i osvojio 13. gren slem u karijeri. Veliki broj grešaka i neiskorišćene prilike, uz fantastičnu igru Nadala, koštale su Novaka nove titule.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo drugi put u karijeri da osvoji Ju-Es open, pošto je u finalu turnira u Njujorku izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

Đoković i Nadal su publici u Njujorku priredili još jedan epski meč koji će se definitivno dugo pamtiti. U pojedinim momentima nivo tenisa koji su igrali Španac i Srbin bio je gotovo perfektan, kao da se radilo o nekoj video igrici, a ne "samo" o dva najbolje rangirana igrača sveta.

Ipak, Nadal je pokazao da je u ovom trenutku u boljoj formi, iako ostaje utisak da je Đoković u trećem setu, kod vođstva od 2:0 propustio sjajnu priliku da potpuno preuzme kontrolu nad mečom i trasira put ka pobedi.

Od sredine trećeg seta španski teniser je igrao sve bolje, udarao lopticu jače i preciznije, a Đoković, očigledno dekoncentrisan, pravio greške u serijama.

Nadalu je ovo druga titula na Ju-Es openu, a prethodnu je osvojio 2010. godine. Đokoviću, koji ima jedan trofej na Flešing Medouzu, ovo je bilo peto finale u Njujorku u karijeri.

"Želim da čestitam Rafi, bio je previše dobar i zaslužio je da osvoji trofej. Bila mi je čast boriti se za ovaj trofej, vratiću se sledeće godine, hvala vam svima na podršci", dostojanstveno je, kao i uvek, poraz prihvatio Đoković.

Španski teniser je istovremeno zabeležio 22. pobedu u 37. duelu sa Đokovićem.

"Svi u mom timu znaju koliko mi je značio ovaj trofej. Niko kao Novak ne ume da podigne moju igru. Novak je zaista fantastičan i siguran sam da će ostati upamćen kao jedan od najboljih tenisera u istoriji", rekao je novi šampion Njujorka Rafael Nadal, koji je pobedu doživeo izuzetno emotivno.

Uprkos porazu, Đoković je plasmanom u finale do daljeg sačuvao prvo mesto na ATP rang listi, ali će Nadal sada imati mali zaostatak za srpskim teniserom.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger