Headlines News :
Home » , » Bosanci sve bliže Brazilu

Bosanci sve bliže Brazilu

Written By maxtv on уторак, 10. септембар 2013. | 22:52

Velikim preokretom u Slovačkoj, reprezentacija BiH se približila Mundijalu u Brazilu. Na trenu, Englezi i Ukrajinci vrlo miroljubivo. Tri komada Nemaca, četiri Francuza. Ibra sasvim dovoljan za pobedu.

Posle velike drame, noć za pamćenje u Slovačkoj. Reprezentativci BiH su posle 45 minuta bili na kolenima protiv Slovačke, ali je na kraju meča bilo potpuno drugačije raspoloženje.

Slovačka je povela u finišu prvog poluvremena, preko Mareka Hamšika, ali su momci Safeta Sušića u nastavku preokrenuli rezultat. Prvo je Bičakčić doneo izjednačenje u 70. minutu, a potom Hajrović pobedu u 78, samo minut nakon ulaska u igru.

Ovom pobedom, Bosna i Hercegovina se revanširala Slovacima, koji su pobedili u meču odigranom prošle sedmice, i dodatno se približila direktnom plasmanu na Mundijal.

Ali, pitaće se i Grci nešto, koji su pobedom nad Letonijom zadržala korak sa BiH, imaju isti broj bodova, ali Bosanci imaju bolju gol razliku.

Rusija je pobedila u Sankt Peterburgu selekciju Izraela sa 3:1 i preuzela prvo mesto na tabeli F grupe. Do kraja kvalifikacionog ciklusa ostale su još dve utakmice, a "zbornaja" ima 18 bodova, jedan više od drugoplasiranog Portugala.

Selekcija koju vodi Fabio Kapelo namučila se kako bi došla do bodova protiv Izraela. Mrežu gostiju načeo je Vasilij Berezucki u 50. minutu, dva minuta kasnije prednost je duplirao Aleksandar Kokorin, a treći gol za domaće postigao je Denis Glušakov u 74. minutu. Konačan rezultat postavio je Eran Zahavi u sudijskoj nadoknadi vremena.

Selekcija Rusije u oktobru, u poslednja dva kola kvalifikacija, igra protiv Luksemburga i Azerbejdžana.

Reperzentacija Švedske pobedila je u Astani Kazahstan sa 1:0, a jedini gol delo je sjajnog Zlatana Ibrahimovića u 27 sekundi meča, što je novi rekord kada je u pitanju ovaj nacionalni tim. Ovim trijumfom Šveđani su ostali u trci za prvo mesto u grupi C sa Nemačkom, koja je pobedila Farska Ostrva sa 3:0.

Svi rezultati:

Rusija - Izrael 3:1
Litvanija - Lihtenštajn 2:0
Jermenija - Danska 0:1
Kazahstan - Švedska 0:1
Gruzija - Finska 0:1
Norveška - Švajcarska 0:2
Malta - Bugarska 1:2
Rumunija - Turska 0:2
Luksemburg - Severna Irska 3:2
Slovačka - BiH 1:2
Andora - Holandija 0:2
Kipar - Slovenija 0:2
Makedonija - Škotska 1:2
Mađarska - Estonija 5:1
Austrija - Irska 1:0
Farska Ostrva - Nemačka 0:3
Grčka - Letonija 1:0
Italija - Češka 2:1
San Marino - Poljska 1:5
Ukrajina - Engleska 0:0
Vels - Srbija 0:3
Belorusija - Francuska 2:4
Island - Albanija 2:1
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger