Headlines News :
Home » , » JSL: Voša, Partizan ili Zvezda

JSL: Voša, Partizan ili Zvezda

Written By maxtv on субота, 10. август 2013. | 00:35

Posle dva i po meseca pauze srpski fudbalski superligaši će ovog vikenda početi takmičenje u novom izdanju Superlige, u kojoj se opet najviše očekuje od beogradskih "večitih" i novosadske Vojvodine.

Domaći fudbal, odavno opterećen finansijskim i organizacionim, pa i problemima nedostatka kvaliteta, nedavno je dobio "vetar u leđa" kada su omladinci Srbije osvojili titulu evropskog prvaka.

Da li će taj istorijski uspeh doneti nešto novo i kvalitetnije i u srpskom klupskom fudbalu pokazaće i ono što nas čeka u narednih devet meseci, odnosno do kraja maja sledeće godine.

Prethodnih šest godina Partizan je, manje ili više, suvereno dominirao srpskim terenima, a poslednjim trofejom u Superligi izjednačio se sa Crvenom zvezdom po broju titula u državnom prvenstvu.

Crno-beli početak šampionata dočekuju sa znatno promenjenim timom, jer su ekipu napustile neke od glavnih uzdanica među kojima su Ivan Ivanov, Lazar Marković i Milan Smiljanić.

Partizan je na početku sezone pružio nekoliko bledih partija u kvalifikacija za Ligu šampiona, a "kruna" je bila eliminacija u trećem kolu od bugarskog Ludogoreca.

Zato će meč prve runde Superlige sa Novim Pazarom u Humskoj biti dobra prilika da izabranici Vuka Rašovića makar donekle poprave utisak.

Sa druge strane Topčiderskog brda, navijači Crvene zvezde žarko žele prekid dominacije "večitog rivala", a u letnjem prelaznom roku klub iz Ljutice Bogdana dobio je veliko pojačanje, bivšeg reprezentativca Miloša Ninkovića.

Crveno-beli u sezonu ulaze sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem i još nekoliko pojačanja poput Nejca Pečnika, Nikole Mijailovića, Omege Robertsa, Novaka Martinovića i Migela Arauha.

Iako je bilo najava da bi meč prvog kola između Zvezde i Javora mogao da bude pomeren zbog Sabora trubača u Guči, to se neće desiti. Tako će Ivanjičani u nedelju ugostiti crveno-bele.

Kao i godinama unazad, šansu iz prikrajka u šampionskoj trci vrebaće Vojvodina, koja je partijama u kvalifikacijama za Ligu Evrope pokazala ozbiljan potencijal.

"Lale" na klupi takođe imaju novog trenera, Marka Nikolića, koji je prethodno u Radu pokazao da je vrlo dobar stručnjak.

Fudbaleri Vojvodine u premijernom meču u Superligi dočekaće ekipu Donjeg Srema.

Borbu za plasman u Evropu i ove sezone vodiće ekipa Jagodine koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje i osvojila Kup Srbije. Jagodinci su u letnjem prelaznom roku ostali bez najboljeg strelca Miloša Stojanovića i trenera Sime Krunića, a na klupi ga je zamenio Mladen Dodić.

Sa mladim snagama, odnosno nekolicinom igrača koji su nedavno osvojili prvenstvo Evrope za omladince, u novu sezonu ući će OFK Beograd. "Romantičare" u prvom kolu očekuje duel sa novajlijom u Superligi, Voždovcem koji je do mesta u eliti došao posle gašenja Hajduka iz Kule.

Kao i svake sezone, pretendenti na visok plasman su i užička Sloboda i subotički Spartak, a upravo će ove dve ekipe odmeriti snage u prvom kolu nove sezone Superlige.

Na velika vrata u Superligu vratio se kruševački Napredak, koji se prethodnih godina finansijski stabilizovao, ali napravio i veoma respektabilan tim. Kruševljani će u prvom kolu gostovati Jagodini.

U jednom od derbija prvog kola sastaće se imenjaci, kragujevački i niški Radnički. Drugi, beogradski derbi odigraće se na Banjici, a sastaće se Rad i povratnik u Superligu, Čukarički.

Parovi prvog kola Superlige:

Subota: Rad - Čukarički (17.30), Sloboda - Spartak (17.30), OFK Beograd - Voždovac (17.30), Partizan - Novi Pazar (19), Radnički Niš - Radnički Kragujevac (20), Jagodina - Napredak (20).

Nedelja: Javor - Crvena zvezda (18), Vojvodina - Donji Srem (20).
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger