Headlines News :
Home » , » Univerzijada: Srpski košarkaši u polufinalu

Univerzijada: Srpski košarkaši u polufinalu

Written By maxtv on недеља, 14. јул 2013. | 19:12

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Univerzitetskih igara u Kazanju, pobedom nad Estonijom sa 45 poena razlike.
Srbija je poslednju četvrtinu dobila sa 30:4, za konačnih 88:43. Istakao se Drenovac sa 13 poena, dok je Gagić dodao 12.
Naš tim će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Australije i Litvanije, meč je na programu u ponedeljak od 12:00 časova.
"Čestitam momcima pre svega na odličnoj igri u odbrani. Kao i na prethodnim utakmicama i na ovoj je pristup posebno dobar bio u defanzivi, jer smo primili samo 43 poena, protiv ekipe koja u proseku daje bar 20 više. Pribojavao sam se malo ove utakmice, jer je termin u poslednji čas pomeran sa 18:30 na 13:00 časova zbog TV prava neke televizije iz Litvanije, kao i dvorane u kojoj smo prvi put igrali što se osetilo u našoj igri u napadu, pogotovo u prvom poluvremenu. U polufinalu, već sutra igramo sa pobednikom meča Litvanija - Australija, zbog čega sam se trudio da što više rasporedim minutažu i nikoga od igrača previše neopteretim. Nadam se da ćemo se dovoljno oporaviti za polufinalni duel, mada umor ne sme da bude nikakvo opravdanje, jer će naš protivnik imati svakako manje vremena za odmor", istakao je selektor Oliver Popović

Srbija: Đokić 6, Jović, Dimić 9, Malešević 6, Drenovac 13, Kalinić 2, Živanović 13, Majstorović 4, Gagić 12, Smiljanić 8, Marković 9, Balaban 6. 

Estonija: Radula 2, Pudet 8, Hamarsalu, Kedus 12, Keres, Ulp, Radik 10, Sarmetis 9, Livamagi, Volaid 2,
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger